Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1941.
Reportage: Förmögne finansmannen Axel Wenner-Gren har sedan en tid tillbaka en bungalow på Bahamas. Nu vill han förvandla Bahamas till ett paradis för europeiska flyktingar. Runt om i Europa finns mängder av flyktingar just nu. Axel Wenner-Gren vill prioritera intellektuella flyktingar. Han vill ge intellektuella en fristad på Bahamas.

Reportage: Ruth Pripp har fått ett fint pris av kungen. Veckojournalen träffar Ruth Pripp. Hon älskar fåglar och hon kallas för "fågelmamman" Bilder på Ruth Pripp.

Reportage: Axel Hammarberg har uppfunnit Hamaxmetoden. Den innebär att man kan utvinna järnmalm med en tidigare oanad hastighet! I det svenska urberget finns det malm värt många miljarder. Tidningen har träffat Axel Hammarberg och man skriver om det rostfria stålet.

Reportage: Tidningen har besökt Tobaksmonopolet för att skildra verksamheten där. Numera placerar man ett "M" utanpå vissa cigarrettpaket. Det betyder "munstycke".

Reportage: När Verner von Heidenstam dog nyligen så hittades mängder av intressanta dokument och papper i hans lådor. Veckojournalen skriver om dessa fynd.

Reportage: Södermalm håller på att förvandlas till Stockholms Montparnasse, skriver tidningen. Allt fler konstnärer flyttar till Söder. Tidningen besökte en lektion i kroki och tog tempen på konstnärsklimatet här just nu. På bild: Kurt Jungstedt och hans dotter. Signe Barth. Lena Börjeson. Nils Möllerberg med dotter.

Artikel: Sigrid Ekendahl är på en stor bild i tidningen. Hon beskrivs som "en vacker flicka". Sigrid Ekendahl är riksdagsledamot.

Annons: Helsidesannons: Viking vaxfett.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 625910735

Visningar 63

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 46 1941 Axel Wenner-Gren, Ruth Pripp, Axel Hammarberg, Sigrid Ekendal

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?