Beskrivning

Tidningen Folket i bild Kulturfront från 1973.

Reportage: Jan Guillou och Bengt Bratt fortsätter sina avslöjanden om hemliga myndigheten IB. Journalisterna kan nu berätta att IB har infiltrerat svenska vänsterorganisationer. På bild ser vi Gunnar Ekberg medan han deltar i möten med vänstergrupper. Han bar dold mikrofon vid tillfället. Uppgifter har därefter lämnats vidare från IB till bl a Israel, något som Jan Guillou konstaterar innebär att regeringen inofficiellt har tagit ställning i Palestinafrågan, stick i stäv med den neutrala hållning som Sverige påstår sig ha internationellt.

Reportage: Tidningen hävdar dessutom att Gilbert Eriksson, sjökapten på M/S Sunnanland i själva verket spionerar för Egypten. Bild på Gilbert Eriksson.

Reportage: Jan Guillou och Bengt Bratt går vidare med att röja Maria Libik som spion. Tidningen publicerar olika dokument som man säger stöder detta.

Reportage: Tidningen granskar musikindustrin. Statliga P3 göder den kapitalistiska skivindustrin med våra pengar. Intervju med Eddie Larsson. Han är vd på Artisttjänst AB och en av dem som tjänar grova pengar på detta. Eddie Larsson försöker förklara för reportern att det är ohållbart att försöka skapa turnéer med helt okända artister i folkparkerna.

Reportage: Som en motvikt publicerar FiB ett reportage om verksamheten ute i Vaxholm. Här har en alternativ musikrörelse växt fram som förkastar kommersialism och aldrig skulle göra något i syfte att gå med vinst. De heter MNW. Grundaren Tore Berger intervjuas. Stikkan Andersson sprider bara skit, kommer tidningen fram till.

Reportage: Tidningen följer steg för steg hur en LP-skiva pressas hos MNW. På bild: Evagglos Siretzis, Mehmet Öztürk.

Reportage: Leif Nylén från Blå tåget intervjuas. Han förklarar att den progressiva musiken ska vara en spjutspets mot kapitalistiskt skval.

Reportage: Föreningen Folket i bild Kulturfront har haft stämma i Uppsala. Bilder och text därifrån. På bild ser vi en av dem som talade: Henry Peter Matthis. Under stämman uppstod det en debatt om de texter Jan Myrdal skriver. Man beslutade att Jan Myrdal ska få fortsätta med sin skriftställning. Bild på Jon Forssman från Årjäng som spelade piano.

Reportage: Tidningen har låtit en sjuksköterska skriva dagbok från sina nattpass.

Artikel: Antoinette Fåhraeus deltog i ett möte för kommunister i Norrköping. Nu skriver hon om bråket som uppstod mellan KPML(r) och SKP. Kan vi inte alla enas, undrar hon.

Artikel: Katinka Koller från Koppom skriver om amning. Hon vill ge råd till nyblivna mödrar.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar.

Objektsnr 628262922

Visningar 107

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FIB 10 1973 IB-affären, Blå tåget, MNW, Leif Nylén, Katinka Koller, Fåhraeus

Pris

159 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?