Beskrivning

Jag säjer, (i olika auktioner), ett antal skönlitterära, moderna och äldre KLASSIKER, (bild 10).
Jag SAMFRAKTAR.

Här, (i denna auktion) - "SKOGSLIV VID WALDEN" av Henry David Thoreau. Inledning och översättning av Frans G Bengtsson. Teckningar av Stig Åsberg. Sedan länge SLUTSÅLD. Oläst/nära NYSKICK. Inbunden. 427 sidor.

Thoreaus klassiska och berömda bok, som är en reflektion över enkelt leverne i naturliga miljöer. Med Stig Åsbergs mycket fina illustrationer.

År 1845 byggde sig Thoreau en stuga vid tjärnen Walden nära Concord i Massachusetts. Han levde där nära naturen i över två år och hade under tiden få kontakter med civilisationen. Skildringen av det enkla och oberoende livet i skogarna är ett gott exempel på hans kritik mot det framväxande moderna samhällets avigsidor. Thoreaus egensinniga tänkande har påverkat miljoner människor världen över.


Författaren levde i ensamhet under två år i en skogshydda - som var en upptäckt av verkligheten. Att studera sjön Waldens färgspektrum och loda dess skiftande djup, att som en Robin som på egen hand göra egna rön för livsuppehället, att dagligen träna sina ögon och öron i friluftsperspektivet. Hela skildringen är mättad med en kontemplativt innerlig poesi.

Henry David Thoreau, född 12 juli 1817 i Concord i Massachusetts, död 6 maj 1862 i Concord i Massachusetts, var en amerikansk författare, naturvetare och filosof. Han var transcendentalist, skattemotståndare och utvecklingskritiker.

… skapade transcendentalisterna en idealistisk och individualistisk strömning som fick stor betydelse för eftervärlden.

Thoreau är mest känd för Walden (Skogsliv vid Walden) (1854) som är en reflektion över enkelt leverne i naturliga miljöer, och för essän Civil disobedience (1849) som argumenterar för individuellt motstånd mot regeringen i moralisk opposition mot en orättvis stat.

Bland hans sista bidrag var hans skrifter om naturhistoria och filosofi, där han förebådade ekologi och miljöhistoria, två källor för dagens ekologism.

.

Titta gärna på mina andra auktioner med konst, design och angränsande ämnesområden.

Betalning via TRADERABETALNING. Jag packar väl, ansvaret hos fraktbolaget när jag lämnat. Hos Schenker kan du följa försändelsen via internet.

SAMFRAKT vid köp av flera objekt. Förmånligt med Schenker vid köp av flera böcker.

FOREGIN BUYERS - Other shipping costs

Objektsnr 629884223

Visningar 57

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 16 apr 09:58

Henry David Thoreau: SKOGSLIV VID WALDEN. Oläst SLUTSÅLD. Klassiker. Stig Åsberg

Såld för

99 kr

Annonsen är avslutad

Såld med köp nu

zmxn

Ydre, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 959 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?