Beskrivning

Svensk damtidning från 1953.

Reportage: Elise Ottesen-Jensen intervjuas. Hon är eldsjälen bakom Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSL. Nu fyller organisationen 20 år. Nyss genomfördes den internationella konferensen Planned Parenthood i Stockholm. Elise Ottesen-Jensen berättar om de svåra första åren då hon ensam for omkring i Sverige och föreläste. Hon mötte mycket motstånd. Prästerna vägrade låta henne ha föreläsningar i kyrkans lokaler så hon fick stå utanför och frysa.

Reportage: Amerikanske sångaren Johnnie Ray kallas för "Den gråtande sångaren". Han är lika populär i USA som Snoddas är i Sverige. Han är miljonär. Nu har han gift sig med Marilyn Morrison. Svensk damtidning publicerar nu bilder och text från bröllopet.

Reportage: Modeskaparen Christian Dior intervjuas om uppståndelsen kring de korta kjolarna. Vad tycker han? Hur korta får kjolarna vara egentligen?

Reportage: Håkan D. Lindström skriver om vikten av att vi i Sverige hjälper grekerna i denna svåra stund. Det har varit jordbävning i Grekland och vi svenskar har svårt att förstå vad naturkatastrofer innebär.

Reportage: Reseexperten och matmamman Ellen Rydelius tycker inte att det är lyxigt att resa. Hon tycker inte heller att det är lyxigt att äta gott.

Reportage: Vem är den mystiske mannen i Greta Garbos liv? Jo, han heter George Mathias Schlee och han följer Garbo överallt. Tidningen har bilderna på dem båda och försöker ta reda på vad allt handlar om.

Samt: Mode, relationer, hus och hem.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 580620801

Visningar 491

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svensk dam 37 1953 Elise Ottesen-Jensen, RFSL, Ellen Rydelius, Christian Dior

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?