Beskrivning

Svensk damtidning från 1960.

Reportage: Shahen av Iran skriver själv om hur det är att vara i sin position. Texten är översatt till svenska och tryckt med ensamrätt för Svensk damtidning. Shahen beskriver i detalj hur en vanlig arbetsdag för honom ser ut och hur han försöker göra det bästa för ett ungt land som Persien. Bilder från shahens olika åtaganden.

Reportage: Kungliga operan i Stockholm har återinvigts. "Alla" var där, inklusive kungen. Bild på limousinerna i snöslasket utanför operan. I vimlet: Dulli Salén, maka till Sven Salén. Birgit Nilsson. Vera Kreisky, svenskfödd maka till Österrikes utrikesminister Bruno Kreisky. Marguerite Wenner-Gren och direktör Birger Strids maka.

Reportage: Filmstjärnan Clark Gable är alla kvinnors drömman! Tidningen tecknar ett porträtt av den stilige Clark Gable och visar bilder ur hans liv.

Reportage: Världsstjärnan Eartha Kitt har varit i Stockholm och gett en konsert på Berns. Tidningen var där. Eartha Kitt är en sexig häxa och hon är väldigt ärtig, skriver tidningen. I vimlet: Lill-Babs och hennes mamma Britta Svensson samt Simon Brehm.

Reportage: Vägplaneringen har ändrats. Tidigare försökte man anlägga så raka bilvägar som möjligt, med motiveringen att man kommer snabbare fram då. Nu har man i stället börja bygga vägar med kurvor, därför att körningen blir mindre monoton och därmed mindre farlig då. Walter Dickson skriver om att vi behöver fler mjuka kurvor i trafiken och i våra liv.

Reportage: Har du en vanlig svensk standardlägenhet? Tidningen ger tips och råd och visar på bild hur du kan inreda den modernt.

Reportage: Stort reportage från Prinsessan Birgittas förlovning med prins Johann Georg av Hohenzollern-Siegmaringen.

Reportage: Från giftermålet mellan drottning Fabiola och hennes nyblivne make. Belgiens folk jublar!

Samt: Mode, relationer, hus och hem.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 581653349

Visningar 405

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svensk dam 52 1960 Iran, Dulli Salén, Eartha Kitt, Clark Gable

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?