Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1948

Reportage: Ragnhild Frykberg skriver om Mahatma Gandhi, vad han har betytt för Indiens folk och om ickevåldsprincipen. Indien har just gjort sig fria från Storbritannien och nu hyllas Mahatma Gandhi världen över.

Reportage: Äntligen är det här, det alla husmödrar har längtat efter: Det nya svenska standardköket! Hemmets forskningsinstitut har bedrivit en mängd experiment och nu kan idealköket visas upp. Husmodern visar upp hur det perfekta köket ska se ut. En orsak till mängder av kvinnors ryggproblem har varit köksbänkar i felaktig höjd. Nu vet man äntligen vilken den optimala höjden är! Professorn och sångpedagogen Folke Sällström och Gunvor Sällström har bjudit in den berömde norske läkaren Olav Austlid till sitt hem i Djursholm för att Gunvor ska få hjälp med ryggproblemen hon har ådragit sig efter alla dagar i köket. Olav Austlid visar hur han sätter på ett sinnrikt bälte runt Gunvor Sällströms mage.

Reportage: Missionären Mildred Lindberg har bott i Kongo. Bild på Mildred tillsammans med afrikanska barn. Mildred Lindberg beskriver hur kongoleserna lever i en misär som är ofattbar. Många vita behandlar inte de svarta afrikanerna bra, berättar Mildred Lindberg. Om ett litet barn får kolik då skär mamman upp magen på barnet för att driva ut onda andar.

Reportage: Journalisten Yrjö Soini från Hattula i Finland skriver om skillnaden mellan finländska män och svenska män. Att kvinnor ger sig in på arbetsmarknaden ser han i viss mån som naturligt, men en kvinna får inte glömma bort att hon är en kvinna! Hon har en alldeles speciell roll och hon ska inte på något sätt försöka efterlikna mannen. Genom att klä sig kvinnligt och vackert, samtidigt som hon gör akademisk karriär kan en kvinna behålla sina kvinnliga fördelar, samtidigt som hon stiger i aktning även yrkesmässigt.

Reportage: Husmodern besöker Örnsköldsvik och tunnbrödstillverkningen där. Emballageflickorna jobbar hårt. Norrlänningarna älskar tunnbröd. Här visas i bilder hur tunnbrödstillverkningen går till. Surströmmingen är vardagsmat i Örnsköldsvik.

Följetong: "Bara en mor" av Ivar Lo-Johansson.

Se gärna mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 571 352 351

Visningar 1 110

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern nr 8 1948 Örnsköldsvik, Ragnhild Frykberg, Folke Sällström

Pris

99 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

401 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också