Beskrivning

Veckotidningen Saxons från 1980.

Omslaget: Marianne Flemmert.

Reportage: Marianne Flemmert var dödssjuk. Nu har hon fått akupunktur i Japan och nu är hon frisk!

Reportage: Gunnar Videgård ville från början bli präst. I stället blev han agronom. Tidningen träffar honom och intervjuar honom om hur man ska göra om man vill odla giftfritt.

Reportage: Kristina Tonning i Västra Tommarp utanför Trelleborg arbetade som jourbiträde på ett alkoholisthem. Men så plötsligt bestämde hon sig för att göra något helt annat. Nu är hon präst! Sveriges nionde kvinnliga präst. Hennes barn heter Ingrid Tonning och Axel Tonning. Maken heter Per-Olof Tonning och han är lantbrukare.

Reportage: Saxons intervjuar Karl Lärka. Han är 88 år och han kan berätta om det gamla Dalarna! Karl Lärka bor i en gammal gård i Östnor, Mora. Han är född på Sollerön 1892. Han har dokumenterat och fotograferat sin hembygd kring Mora i hela sitt liv och Saxons kan nu publicera bilder från förr.

Reportage: Gert Thorin är djurskötare på Borås djurpark. Nu berättar han om när han krossades av en elefant och var nära att dö. Djurparksbesökarna chockades av det de såg!

Reportage: Inge Ylipää och Folke Tornberg bastar i bara 40 graders värme. De kallar det "kallbastu" och de älskar det. De bor i Pajala och Saxons fotograferar dem i bastun.

Reportage: Saxons har besökt Statt i Karlshamn. Där träffade man flickan Verni och hennes mamma Magna. Verni råkade ut för en fruktansvärd trafikolycka. Hon hamnade i koma och hon kunde inte gå. Nu, fyra år senare kan hon dansa på Statt! Till vardags går Verni på Jämshögs folkhögskola i Jämshög. Hon fotograferas även där.

Reportage: Saxons har rest till Ottsjön utanför Undersåker och Åre. Där träffade man Ingeborg Persson och hennes make Herbert Persson. Ingeborg Persson har varit sjuk, men nu har Herbert Persson uppfunnit en snurrande solstuga till sin älskade. Tack vare den snurrande stugan så mår hon bättre. Det är kärlek det. Från stugan har man fantastisk utsikt över Ottsjön. Huset snurrar och följer solen! Paret har bott i hela sina liv i Ottsjön och de har drivit åkeri och verkstad.

Reportage: I Bondstorp några mil söder om Jönköping bor Ivar Sydefors. Han har husdjur som spottar på dig! Saxons har träffat Ivar Sydefors och hans lamor.

Reportage: Åke Färnlöf är direktör för Hälsokostrådet. Nu fotograferas och intervjuas han.

Samt: Mode, relationer, kändisar.

Titta gärna på mina andra tidningar till salu. Jag samfraktar!

Objektsnr 606957808

Visningar 289

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Saxons 19 1980 Marianne Flemmert, Karl Lärka, Kristina Tonning, Gert Thorin

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?