Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1930.

Reportage: Bo von Stockenström är ny jordbruksminister i Sverige. Husmodern får komma hem till honom. Nu visar han upp sitt hem och berättar om sitt liv. Bo von Stockenström bor på Ånhammar, en gård utanför Gnesta. Bilder på Ånhammar gård, utvändigt och invändigt. Gården är från 1600-talet och minister von Stockenström har varit mycket noggrann med att vårda gården. Bild även på Anna von Stockenström, född Anna Hamilton. Bild på Bo von Stockenströms barn. Bild på äldsta dottern Anne-Marie von Stockenström. Man träffar också en gammal dam på gården. Hon heter Fia Fröling och är 87 år. Hon ligger på sitt yttersta så man tror att hon inte kommer att leva tillräckligt länge för att se det här reportaget i tryck.

Reportage: Husmodern har besökt det nybyggda Ansgarskapellet på Björkö. BIld på det nyuppförda kapellet. Här beskrivs det och miljöerna därikring.

Reportage: Amy Johnson är en kvinnlig flygare som hyllas världen för att hon ensam har lyckats flyga sträckan London - Sydney. Husmodern berättar hennes historia.

Reportage: Professor Alma Söderhjelm skriver i Husmodern om alla de timmar och minuter som upplevs som förspillda, men som i själva verket betyder så oerhört mycket.

Bild: Några lyckliga par från Gammalsvenskby i nuvarande Ukraina har rest till Gotland för att gifta sig där. Dessa svenskättlingar är nu fångade på bild utanför Stenkumla kyrka.

Bild: I Berlin Zoo låter man barn rida på jättesköldpaddor. Vi får se detta på bild och hur roligt barnen tycker att det är att få rida på sköldpaddor.

Annons: Helsida i färg: AB Banankompaniet.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 632843841

Visningar 44

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 26 1930 Bo von Stockenström, Ånhammar, Björkö, Anna Söderhjelm

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

383 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?