Beskrivning

Tidningen Husmodern, nyårsnumret från 1930.

Reportage: Gerda Åkerberg är prästfru i ödemarken, närmare bestämt i Rönnöfors utanför Krokom i Jämtland. Husmodern fotograferar och intervjuar henne. Nu berättar hon hur det är att bo i Rönnöfors. Vintern 1926 visade termometern -51 grader! Bild på den nybyggda prästgården i Rönnöfors. Prästgården kan vara den minsta i Härnösands stift, men den ligger oerhört vackert. Bild på den.

Reportage: Maria Wallinder, gift Maria Johansson, bor på Stora Heden i Bjurnums socken i Gudhems härad utanför Falköping. Vid 35 års ålder i början på 1900-talet blev hon plötsligt änka med 7 minderåriga barn. Det är otroligt att hon klarade sig. Nu berättar hon vilken kamp det blev för familjen att överleva. Maria Wallinder är ett stort föredöme för alla kvinnor. Bild på hennes hus och på henne själv.

Reportage: Christine Petrén-Schwarcz är dotter till professor Alfred Petrén i Uppsala. Nu har hon flyttat till franska Rivieran. Hon berättar om kulturkrocken och hur hon fick slåss med grannfruarna. Något vatten fanns det inte i bostaden heller. Fullt av kackerlackor var det också.

Reportage: Husmodern har besökt Adolf Fredriks folkskola för att skildra hur några elever visar upp gymnastik enligt en metod utvecklad av Émile Jaques-Dalcroze. Ledare är Karin Fredga

Bild: Greta Garbo ska börja med ljudfilm. Husmodern publicerar en bild på henne medan hon bekantar sig med en mikrofon.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 632735337

Visningar 62

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 1 1930 Rönnöfors, Gerda Åkerberg, Karin Fredga, Maria Wallinder

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

382 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?