Beskrivning

Tidningen Femina från 1955.

Reportage: Femina har besökt Galgatmyren strax utanför Sorsele. Här har nybyggda hus uppförts som ska utgöra hem för de arbetare som ska jobba med vattenkraftsbygge åt Vattenfall. Lappmarksbyn Juktå kommer att läggas under vatten när kraftverket är på plats. Bild på hur Juktå ser ut nu, innan byn kommer att försvinna. Tidningen träffar en familj som kommer från Juktå som ska dränkas av sjön Storjuktan. Det är familjen Brännlund som nu har flyttats till Galgatmyren i stället där de har fått nya bostäder. Valter Brännlund, Torkel Brännlund, Vilvi Brännlund. Bilder på miljöerna och de nya husen samt intervju med den omplacerade familjen.

Reportage: Femina har varit hemma hos Lena Höjenberg. Så ser det ut i hennes bostad. Hon bor på Torpa gård utanför Askersund.

Reportage: Tidningen har också varit hemma hos Gustav Wickman och Ingrid Wickman på Öland. Nu presenteras deras hem på flera bilder.

Reportage: Femina har besökt Linnés Råshult utanför Älmhult. Där träffar man Karl Niva. Han arbetar som vaktmästare på Linnés Råshult. Ursprungligen kommer han från Tärendö, långt upp i Norrland. Hans fru Ruth Niva däremot kommer från Skåne.

Reportage: Barbro Kollberg i stor intervju. Hon är skådespelare. Bild på hela hennes familj: Björn Hildestrand, Lars-Åke Hildestrand.

Reportage: Femina har besökt den ön Mykonos i Grekland. Här är alla hus vita, något som ger ett alldeles speciellt intryck.

Artikel: Gunnar Björnstrand intervjuas av sin egen fru Lillie Björnstrand.

Artikel: Vera Tornérhielm är på bild. Hon fyller snart 60 år och tidningen skriver om hennes förmågor att arrangera vackert och att vara värdinna. Hon är född i Åkarp och hon skriver kokböcker.

Artikel: Gunilla Pousette är på bild i tidningen. Hon har besökt en utställning om Schweiz i Stockholm. På bild ser vi henne med ett gigantiskt Schweiziskt ur.

Artikel: Gunilla Tham också på bild. Hon är en mycket vacker svensk flicka, skriver tidningen. Hon befinner sig i Kapstaden och där försörjer hon sig som mannekäng.

Annons: Helsidesannons: Premiär Kaffe.

Annons: Helsidesannons: Ritz cigarretter.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 626226516

Visningar 106

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 47 1955 Sorsele, Torkel Brännlund, Lena Höjenberg, Vera Tornérhielm

Pris

149 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?