Beskrivning

Tidningen Femina från 1959.

Reportage: Femina har besökt Grisslehamn. Det här beskrivs som Sveriges port mot öster. Bilder på sjöbodarna nere vid vattnet. På bryggan i Grisslehamn träffade tidningen Folke Eriksson och Gunnar Andersson. Bild på dessa fiskare. Här beskrivs stämningen och miljön i Grisslehamn, strax innan turistsäsongen börjar.

Reportage: Även Marie Netz får besök av Femina. Nu får vi se hur hennes bostad ser ut på flera bilder. Marie Netz är konstnär. Hon bor i en lägenhet i Gamla stan.

Reportage: Tidningen har fått komma hem till Nils Aderheim och hans fru Marianne Aderheim. De bor i en fin röd sommarstuga som tidigare var ett soldattorp. Så ser det ut i de olika rummen.

Reportage: Tio år har gått sedan Elin Wägner dog. Femina hyllar hennes minne och riktar tacksamhet och respekt till henne, inte minst för att hon kämpade så mycket för att nutidens kvinnor ska ha rösträtt.

Artikel: Anny Marwig Rubin är författare. Nu har hon rest på semester till Helgoland. Femina berättar om det och publicerar en bild på henne tillsammans med barnbarnen.

Artikel: Birgit Bjursten, Kerstin Bergholm och ingenjör John Nordlund är på bild. De har nämligen firat att deras arbetsplats, Electrolux har sålt sitt miljonte kylskåp.

Annons: Helsida: Bjäre saft från Bjärehalvön.

Annons: Helsida: Pommac.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 628176042

Visningar 76

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 31 1959 Grisslehamn, Nils Aderheim, Marie Netz, Anny Marwig Rubin

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?