Beskrivning

Tidningen Femina från 1959.

Reportage: Majvor Snare är journalist på Göteborgs-Posten där hon skriver under signaturen Zita. Nu ger hon en intervju till Femina. Tidningen är nämligen nyfiken på yrket journalist. Kan det vara något för en kvinna av idag? Majvor Snare fotograferas och hon berättar om sin vardag på jobbet. Majvor Snare är den första kvinnliga journalisten på GP och hon berättar hur det är att vara omgiven av karlar. Hon är ursprungligen från Östersund. Hon är gift med ingenjör Bertil Snare. Hon föddes som Majvor Tingdal.

Reportage: Hur är det egentligen att vara hemmafru i Amerika? Femina reste till staden Seaford på Long Island, ett medelklassområde med stora villor, en sovstad. Livet här är annorlunda än i Sverige. Hemmafrun tar alltid bilen, vart hon än ska. Hon tar sin stora amerikanare till ett köpcentrum som dignar av varor som han har sett reklam för på tv. Sedan tar hon hem varorna till rymliga och moderna kylskåp och frys. Medelklasslivet i USA är så mycket modernare än här hemma i Sverige.

Reportage: Hur ska man inreda en lägenhet nu på 1950-talet för att den ska kännas vacker och modern? Femina åkte till Roslags-Näsby utanför Täby för att ta bilder på en visningslägenhet som HSB har där. Här finns bl a en modern säng ritad av arkitekt Gunnar Thalberg.

Artikel: Gun Baard är på bild i tidningen. Hon har nämligen lämnat Holmbloms i Östersund för att starta eget! Hon har öppnat en egen klädbutik i Helsingborg. Vilken modig kvinna!

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektnr 619325821

Visningar 157

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 42 1959 Majvor Snare, Gun Baard, HSB, inredning, Gunnar Thallberg

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

375 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?