Beskrivning

Veckotidningen Femina från 1952.

Reportage: Einar Wallquist är den så kallade Lappmarknadsdoktorn. Det är han som är läkare där uppe i ödemarken. Hans sjukstuga finns i Arjeplog. Einar Wallquist är inte bara läkare, han är en konstnärlig begåvning också! Ibland målar han av de sjuka patienterna i Arjeplog. Tidningen kan publicera en sådan bild på en sjuk kvinna. Bild från sängarna där sjuka barn ligger i sjukstugan i Arjeplog.

Reportage: Femina hyllar ett antal driftiga kvinnor som förtjänar att lyftas fram. Bilder och texter om Kajsa Mark som föddes i Norrbotten för att sedan flytta till Mariestad och Stockholm. Anna Törnqvist som föddes i trakten kring Vimmerby och är mycket vacker. Men hon var fattig. Lantbrukarhustrun Elisabeth Hemmingsson i Hammerdal är fantastisk! Som hon har kämpat! Berta Larsson som har bott i Bohuslän men sedan flyttade till Värmland. Från Lansjärv kommer Lydia Eriksson. Hon kom dit som ung nyutexaminerad lärarinna. Vilken hjältinna hon är! Fru Anna Andersson i Västervik förtjänar också att hyllas.

Krönika: Hur ska man egentligen vårda psykiskt sjuka? Gösta Nordquist skriver en krönika om detta. Många är livrädda för sinnessjukhus men det behöver inte vara så hemskt. Gösta Nordquist går igenom historien och fram till dagens moderna sinnessjukvård.

Reportage: Hur ska man möblera kring sin öppna spis? Med hjälp av bilder och råd ger tidningen sina bästa tips!

Samt: Mode, relationer, livsstil.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektsnr 630468681

Visningar 51

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 7 1952 Arjeplog, Erik Wallquist, Kajsa Mark, mentalsjukhus, Lansjärv

Pris

99 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

355 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?