Brevduvans

Brevduvans

Om

Linköping | Reg. November 2003

Hej & Välkommen till min Traderasida!
Jag har funnits på Tradera.se sedan år 2003.
Skriv gärna till mig om du undrar över något i en annons!
Att tänka på vid budgivning/köp:
*Efter att du gett mig ditt omdöme, så får du ett av mig också :)
* Bud är bindande
* Köparen står för fraktkostnaden om så anges.
* Nya el-produkter ges med 2 mån funktionsgaranti. Längre produktgaranti ombesörjs av vinnaren av produkten att själva
ta med tillverkaren av produkten.
* Varan skickas så fort betalningen är mottagen och möjligt är.
* Du får automatiskt vinnarmail från Tradera när du vunnit.
* Glöm inte att kontrollera skräpposten där mail kan hamna.
* Se över din hemadress, du registrerat på Tradera för det är dit din vara kommer skickas om inget annat bestäms!
* Säljer som privatperson, ångerrätt/returrätt ges ej!
* Outhämtade, redan betalade traderavaror, betalas inte tillbaka. Varken för produkten eller möjlig avgift för automatisk återfrakt till mig pga av outhämtad vara.
*Du kan få den skickad dig igen om du väljer att betala för ny fraktkostnad till mig.
* Jag packar och emballerar ordentligt!
Skulle det mot förmodan uppstått någon skada på varan, under frakt, ber jag dig att ta en bild & skicka till mig, på den skadade varan. Samt ge en kort beskrivning av skadan.
*Ibland så kan fraktbolagen höja sina avgifter.
* Fraktavgiftens prisbestämmelse sätts i första hand av mig.
*Om fraktpriset mot förmodan skulle vara lägre än du betalat, så återbetalas inte denna mellanskillnad till dig. Fraktpriset du godkände är bindande.
* Denna information skall ses som ett bindande avtal mellan mig och er i & med att du lagt ett bud och vunnit varan på Tradera.
* Jag säljer endast som privatperson och bedriver inte någon form av näringsverksamhet, då jag endast säljer av mina personliga ägodelar som jag inte längre behöver & som jag ibland har köpt in till mig själv & medlemmar i min familj, men inser att det antingen var felköp eller att jag inte hade någon nytta av den eller råkade köpa in fler än de jag & familjen behövde.
Mitt syfte är INTE att köpa en vara och sen sälja dyrare som en hobbyverksamhet eller näringsverksamhet. Däremot kan en del av de produkter jag köpt för eget bruk till mitt hushåll betraktas som nyskick.
*Information om Lanternorna
Min sälj/köp policy av marina positionsljus
Hur många fot/meter din båt mäter & hur du väljer att förhålla dig till och tolka Svenskt regelverk för vad som gäller för lysvinklar, räckvidder eller eventuellt andra krav i Svenska & Europiska farvatten är ett ansvar som ligger på dig som köpare.
Jag bär inte ansvaret för er användning av produkten & inte heller för vad, var eller när ni kommer att använda produkten/till. Det är helt upp till er tolkning & syn. Jag säljer dessa enligt den specifikation som vi fått ifrån tillverkaren, dvs som ett par starka gröna och röda lanternor/Navigationsljus.
Uppfyller bland annat till exempel lagen för användning på inre fart (SjöTK §13) samt som s.k "nödlanternor".
En del användare har kommunicerat till mig att de valt att använda lanternorna både på inre och yttre vatten. Och de användarna menar att ljusen ger ett fullgott sken/ljus för ändamålet.

Liknande nödbelysning säljs på Svenska etablerade företag, under namnet "Lanternor" och som lyser svagare-utan krav på certifiering av IMO COLREG 72.
Jag bär inte ansvar för om du efter installation skulle uppfatta lysvinklar eller sikt (uppmätt i Nautiska mil) på något annat sätt utöver de beräknade mått som angetts av tillverkaren. Om det inte angivits några lysvinklar/räckvidder på just en viss typ av lanterna så betyder inte det att de skulle ha sämre lysvinkel/ räckvidd. Det har bara inte angivits av tillverkaren. Certifikat för användning som navigationsljus ingår ej.
Det är dock inget som någon köpare tidigare påpekat eller klagat på eller menat skulle vara något problem.
Jag följer Traderas riktlinjer som finns för eget elektriskt ljusmontage, oavsett lysvinklar räckvidd & annat & följer därmed Traderas policy för elektronikförsäljning.
Ska ses (enligt svenska lagen & traderas policy) på samma sätt som försäljning av exempelvis larmutrustning för fordon (blåljus)
Transportstyreslen & sjöfartsverket omnämner inte någon förordning vid försäljning av lanternor. Kind Regards!
/ Linda