Beskrivning

Ny produkt direkt från leverantören!Dark Ages är ett historiskt baserat civilisationsbyggande spel som har en innovativ handlingsvalsmekanism. Så länge som dina åtgärdsmarkörer finns kvar på spelplanen kan du kanske få sekundära bonusåtgärder närhelst du eller en annan spelare upprepar åtgärden.

Även om Dark Ages har mål som vanligtvis finns i 4X-spel – som uppmuntrar dig att utforska närliggande regioner, utöka ditt territorium, utnyttja resurserna och utrota dina motståndare – gör det det med flera eurocentrerade mekanismer. Samla resurser från länder under din kontroll, använd dem för att bygga upp dina städer och befästningar. Vissa byggnadstyper erbjuder flera sätt för dig att få viktiga fördelar i spelet, medan andra förbättrar din militära styrka eller helt enkelt får dig segerpoäng. När du utökar ditt territorium kommer du att göra anspråk på adliga titlar, skaffa ny teknik och träna dina militära enheter. Varje region och ledare erbjuder asymmetriska val med sina unika förmågor.

Dark Ages är faktiskt två spel: Västeuropa (med undertexten Heritage of Charlemagne) och Central Europe (med undertexten Holy Roman Empire). Medan båda versionerna har identiskt spelande, fokuserar var och en sin uppmärksamhet på en specifik del av Europa under den mörka medeltiden (västra respektive centrala). Som ett resultat skiljer sig spelplanskartorna mellan de två versionerna, liksom de länder där spelarna tävlar om kontroll över tillsammans med smaken hos invånarna och ledarna i dessa länder. Men genom att kombinera båda versionerna kan du förstora kartan till en episk kamp om överlägsenhet för fem eller fler spelare!

Varje spellåda är fylld med fint skulpterade miniatyrer av städer, fästningar, gårdar och andra byggnader. De olika typerna av trupper - infanteri, bågskyttar och kavalleri - representeras av unika miniatyrer.

Sololäget för Dark Ages har designats av Dávid Turczi.

—beskrivning från förlaget
Om oss: Japon startades 2015 och drivs som ett hobbyföretag av tv-spelsentusiasterna Jan Jonsson och Pontus Hellgren. Vår filosofi är att tillhandahålla begagnade retrospel åt spelare och samlare. Alla spel är rengjorda och testade. Till förnuftiga priser dessutom.

Japon drivs som ett aktiebolag med F-skattsedel med säte i Stockholm. (Japon Games AB. Org nr: 559008-2268). Vi använder oss av vinstmarginalbeskattning för samlarföremål.

Objektsnr 629742923

Visningar 72

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Dark Ages Heritage of Charlemagne 7.8 på Board Game Geek

Pris

899 kr

Japon

Årsta, Sverige

5.0

Japon

Företag

Toppsäljare

6 928 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?