Beskrivning

Ny produkt direkt från leverantören!Den stora och bortglömda Kami har återvänt från underjorden, missnöjd med angelägenheterna för imperiets nuvarande Shogun. I början av våren under det stora nyåret har kamierna samlat sina heliga klaner med ett enda uppdrag: återta Nippons länder och återföra dem till deras hedervärda, andliga traditioner. Varje klan är dock bunden av sina egna stolta traditioner till en unik vision för denna stora återkomst och måste föra ett mäktigt diplomatiskt krig över åtta provinser. Allianser måste skapas, svek är oundvikligt, hedervärd stående stiger och faller. Politiska mandat måste navigeras och förödande krig måste utkämpas, vart och ett vunnit genom expertskicklighet och listiga förhandlingar. Och bara en kan stå segrande vid vinterns kommande. Du, ärade Shogun, leder en av dessa stora klaner. Har du styrkan av ära, dygd och ande, såväl som behärskning av stål som krävs för att uppfylla detta uråldriga löfte?

Rising Sun är ett brädspel för 3 till 5 spelare som utspelar sig i det legendariska feodala Japan. Varje spelare väljer en klan och tävlar om att leda sin till seger genom att samla Victory Points under säsongens gång. Varje klan har en unik förmåga och skiljer sig i säsongsinkomst, starthedersrankning och hemprovins.
Under spelets gång kommer spelare att skapa och bryta allianser, välja politiska handlingar, dyrka gudarna, anpassa sina klaner och placera sina figurer runt Japan. I processen är Honor ett påtagligt inslag i Rising Sun: Att ha hög Honor ger flera fördelar, medan att ha låg Honor kan ge lojalitet till de mörkare elementen i världen. Men framför allt löser Honor alla tvister: Närhelst det är oavgjort vinner den oavgjorda spelaren med den högsta äran.

I Rising Sun uppmuntras spelare att använda diplomati, förhandlingar och till och med mutor för att främja sin sak. Spelare kan göra affärer när som helst i spelet men inga affärer är verkligen bindande.
Segerpoäng kan vinnas på flera sätt, från att vinna strider, till att skörda de rätta provinserna, till att spela för de dygder som din klan har samlat på sig.

Spelet spelas under loppet av 4 omgångar eller säsonger: vår, sommar och sedan höst; när vintern kommer, närmar sig spelet sitt slut och spelarna beräknar bonusar för att avgöra vem som vinner.
Varje säsong är uppdelad i fem faser:
1) Säsongsinställning eftersom varje säsong har en viss säsongslek med olika kort,
2) Teceremoni där spelare sätter sig ner och förhandlar om sina allianser för säsongen,
3) Politisk fas under vilken spelare väljer politiska mandat för att förbereda sina klaner och positionera sina styrkor,
4) Krigsfas, under vilken spelare slåss om flera provinser, och
5) Säsongsstädning.

Som redan nämnts betyder starten av vintersäsongen slutet på spelet. Fred faller över landet när det blir täckt av vit snö, och en ny kejsare kommer att resa sig under den store Kamis makt.
Om oss: Japon startades 2015 och drivs som ett hobbyföretag av tv-spelsentusiasterna Jan Jonsson och Pontus Hellgren. Vår filosofi är att tillhandahålla begagnade retrospel åt spelare och samlare. Alla spel är rengjorda och testade. Till förnuftiga priser dessutom.

Japon drivs som ett aktiebolag med F-skattsedel med säte i Stockholm. (Japon Games AB. Org nr: 559008-2268). Vi använder oss av vinstmarginalbeskattning för samlarföremål.

Objektnr 629745915

Visningar 95

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Rising Sun 8 på Board Game Geek

Pris

1 019 kr

Japon

Årsta, Sverige

5.0

Japon

Företag

Toppsäljare

6 969 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?