Beskrivning

Hemmets veckotidning från 1941.

Reportage: Olja har blivit allt viktigare för vårt samhälle och allt dyrbarare. Tidningen berättar om allt som man kan använda olja till samt hur det gick till en gång i tiden, 1859 när man borrade efter olja för första gången. Automobilen har blivit allt viktigare för oss, men nu under kriget har bristen på olja satt käppar i hjulet.

Reportage: Karin Nordgren heter en ung och talangfull skådespelare från Malmö. Hon var 18 år och blond när hon tog mod till sig och gick in på Filmstaden i Råsunda för att söka lyckan där. Cheferna över filmen tyckte att hon var ovanligt söt, på ett mjukt och kvinnligt sätt. Man ville ha henne i filmen. På bilderna ser vi Karin Nordgren tillsammans med sin motspelare Alf Kjellin. Söta Karin är dessutom gift med Alf Kjellin. De har blivit ett omsusat ungt par!

Artikel: Vill du se slank ut? Klä dig i svart! Tidningen ger olika tips om hur du kan framhäva din skönhet med hjälp av klädval. Artikeln illustreras med en bild på Madeleine Carrol.

Artikel: Judy Garland är en ung tös med stil! Hon är mjuk och vän, utan att vara klängig och ett mähä. Judy Garland är ett föredöme för alla flickor genom sitt sätt att vara, skriver tidningen. Judy Garland kan konsten att sitta vackert, med händerna knäppta i knäet och benen ihop, så som en kvinna ska sitta!

Reportage: November är här och då är det jerseymodet som gäller! Tidningen visar.

Bild: Conny Hagman är 3 år och han kommer från Oskarshamn. Nu är han på bild i tidningen. Han sitter i en badbalja.

Serie: Micky Mus, eller Musse Pigg, av Walt Disney.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektsnr 616339816

Visningar 133

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HV 46 1941 Olja, Karin Nordgren, Alf Kjellin, Judy Garland, Conny Hagman

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?