Beskrivning

Hemmets veckotidning från 1941.

Reportage: Kriget rasar just nu och saker händer som var svåra att förutse för bara några år sedan. Hemmets Veckotidning tittar på hur man på 1800-talet föreställde sig att krigföringen skulle bli nu, på 1940-talet. Vissa förutsägelser var kusligt exakta. Man föreställde sig t ex flygmaskiner som skulle bekämpa varandra i luften. Annat visade sig inte stämma alls. Hemmets veckotidning försöker dessutom sig på att försöka gissa hur krig kommer att föras i framtiden, vid år 2000.

Reportage: Ilse Werner är en betagande ung tyska som gör succé just nu i rollen som sångerskan Jenny Lind på vita duken. Tidningen porträtterar Ilse Werner och berättar om hennes fantastiska rolltolkning.

Reportage: Judy Garland har vuxit till sig och är numera en ung kvinna. Nu visar hon upp på bild hur hon tränar för att få fin hållning och se så vacker ut som möjligt. Även du som är en ung kvinna kan ta efter Judy Garlands övningar för att ge ett så gott intryck på omgivningen som möjligt.

Bild: Anna-Lena Östensson är 10 månader gammal. Nu har hennes föräldrar skickat in en bild på henne som tidningen publicerar. Anna-Lena Östensson kommer från Laxå.

Bild: Barnet Jeanette Österdal från Växtorp är också på bild i tidningen.

Serie: Musse Pigg, eller Micky Mus, av Walt Disney.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektsnr 615369612

Visningar 138

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HV 36 1941 Krig, Ilse Werner, Judy Garland, Anna-Lena Östensson

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?