Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: Barn från Tvååker.

Reportage: Adolf Hitler har besökt Finland och träffat Gustaf Mannerheim där. De visade upp sig för tidningens kamera innan de drog sig undan för att samtala i en tågvagn. På flera bilder och i text skildras mötet mellan Tysklands ledare och Gustaf Mannerheim. Nya vänskapsband knöts mellan de båda länderna.

Reportage: SE har besökt Tvååker utanför Varberg. Här skildras livet i Tvååker och människorna där. På bild ser vi: Gerd Svensson som dansar i det lokala folkdanslaget. Gunvor Johansson inne på kaféet i Tvååker.
Birgit Antonsson som bor på Strömsbro gård i Tvååker. Tage Hammer som är ordförande i den lokala brottarklubben. Dagmar Andersson som arbetar i Bergendahls speceriaffär i Tvååker. Stinsen Ivar Edlund fotograferas vid stationen i Tvååker. Olika miljöer i Tvååker.

Reportage: Tidningen har träffat Edvard Persson i hans nya skånska bostad i Ugglehult nära Hjärnarp. Edvard Persson visar runt i sin vackra skånelänga på landet. Hit drar han sig undan ibland för att tänka, när han inte är i Stockholm och filmar.

Reportage: Bilder har nu kommit till Europa som visar Japans angrepp på Pearl Harbor på Hawaii. Det här är japanernas egna fotografier från angreppet, tagna från deras egna flygplan.

Reportage: SE har träffat Bengt Nordenskiöld. Han är flygare och nu visar han upp sin senaste flygmaskin och han får den att lyfta.

Reportage: SE var med när några unga personer tog studenten på Kungsholmen. På bild: Klassföreståndare Herbert Blanche, Anna-Lisa Hemgren, Birgitta Hjorth, Sylvia Ohlson m fl.

BILD: Barbro Swärd är på en helsidesbild i tidningen. Hon får representera kvinnlig skönhet. Snart rycker hon in i kvinnlig beredskap.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 623854536

Visningar 82

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 24 1942 Tvååker, Adolf Hitler, Gustaf Mannerheim, Pearl Harbor,Edvard Persson

Pris

139 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

396 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också