Beskrivning

Tidningen Se från 1953.

Omslaget: Povel Ramel, Gösta Bernhard, Per-Martin Hamberg, Douglas Håge, Rit-Ola.

Reportage: Tidningen har stämt träff med fem riktigt begåvade lustigkurrar. Tillsammans genomför de ett hejdlöst, men bitvis också allvarligt runda bords-samtal, under ledning av SE:s Rune Moberg. De är: Povel Ramel, Gösta Bernhard, Per-Martin Hamberg, Douglas Håge, Rit-Ola.

Reportage: SE har träffat Wilhelmina Gustavsson, August Strindbergs hushållerska. Hon kom till Stockholm 1908, när de nya spårvagnarna hade börjat skramla fram på Strandvägen. Nu berättar hon hur tillvaron var hemma hos August Strindberg på Karlavägen i början på 1900-talet.

Reportage: Josip Broz Tito har just tillträtt som ny president i Jugoslavien. Nu skriver han själv i SE om sin strapatsrika tillvaro fram till presidentskapet.

Reportage: SE publicerar en stor karta över centrala Stockholm på ett uppslag. Sedan går man igenom vilka planerade förändringar som ska göras i stan, vilka hus som ska rivas och vad som ska byggas. Några av projekten kommer inte att vara klara förrän framåt 1970.

Reportage: SE har besökt byn Oradour-sur-Glane i Frankrike. När tyskarna marscherade genom byn under kriget. Nästan alla invånare i den lilla bryn massakrerades, hårt och brutalt. Kyrkan eldades upp. När SE kommer dit är byn fortfarande i ruiner. En skylt möter tidningens reporter: "Kom ihåg!", står det. I Frankrike kommer man aldrig att glömma Oradour-sur-Glane. I byn fanns inga vapen, inga soldater, bara hederliga franska familjer, kvinnor och barn.

Reportage: Josef Stalin är död. Nu kommer allt fler chockerande uppgifter upp till ytan om det skräckvälde som det har visat sig att han förde.

Bild: Edit Stockzell är på bild. Hon är något så ovanligt som en rullstolsburen lärare. Hon arbetar i kyrkskolan i Ramsjö nära Ljusdal. Vi ser henne i rullstolen, omgiven av glada barn.

Bild: Britta Brodén är på bild. Hon har vunnit en skönhetstävling och juryn var överens om att det var hon som hade de allra vackraste kurvorna. Prisad för sin kropp och sin kvinnliga charm hyllas hon nu med en bild i tidningen. Hon är 21 år och kommer från Södermalm.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektsnr 627730686

Visningar 49

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 4 1953 Povel Ramel, Douglas Håge, Tito, August Strindberg, Edit Stockzell

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?