Beskrivning

Svensk damtidning från 1946.

Omslaget: Kung Gustaf med sin nyfödda sonson, prins Carl Gustaf.

Reportage: Vår arvprins Carl Gustaf har blivit döpt. Svensk Damtidning skildrar dopet av vår nuvarande konung Carl XVI Gustaf.

Reportage: PEN International, eller den internationella PEN-klubben har haft sitt första möte sedan kriget startade. Intellektuella skriftställare från hela världen samlades i det av kriget ej påverkade Stockholm. Fokuset låg på intellektuella kvinnor. Om vi ska undvika krig i framtiden kan det mycket väl vara så att det är kvinnorna som sitter på lösningen. Bild och intervju med Margaret Storm Jameson, Madelon Lulofs, Inger Hagerup.

Reportage: Tidningen har besökt Rivieran i Frankrike för att se med egna ögon hur det ser ut där efter kriget. Innan kriget var det här en plats för lyx och flärd. Nu 1946 har de vanligtvis så chica kvinnorna svårt att få tag i kläder och ett par casinon har blivit bombskadade.

Reportage: Det har varit lantbruksexpo i solen på Solvalla. De kungliga var där.

Reportage: Tidningen har besökt Mexiko. Här skildras olika delar av landet, bl a huvudstaden Mexico City. Den är mycket stor och modernt byggd, en ljuvlig stad, tycker Svensk Damtidnings reporter Karin Ekelund. Men staden ligger högt. Tidningens reporter kände sig sjuk när hon var där, p g a lufttrycket. Bild på några svenskar som man träffade i Mexiko: legationssekreterare Carl Henrik Petersén med hustrun Ingeborg Petersén.

Bild: Sture Brewnert och hans fru Vera Brewnert är på bild. De har nyligen gift sig.

Samt: Mode, relationer, hus och hem.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 623090459

Visningar 79

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svensk dam 25 1946 Mexiko, Carl Henrik Petersén, Sture Brewnert, Inger Hagerup

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?