Beskrivning

Tidningen Se från 1943.

Omslaget: Maud Cederholm och hennes enäggstvilling.

Reportage: En stor auktion har ägt rum vid Hedenlunda slott utanför Flen. Tidningen var där. På bild: Greve Knut Bonde med fru. De bor på Fågelö. Nils Qvarfordt m fl.

Reportage: Ingrid Bergman har fått en stor roll i en ny film som heter "Klockan klämtar för dig" ("For whom the bell tolls"). Hon spelar mot Gary Cooper och nu är båda stjärnorna på stora bilder i tidningen.

Reportage: Se intervjuar Gustaf Fjæstad. Han är konstnär. Man träffar honom vid sjön Racken utanför Arvika. Gustaf Fjæstad är 74 år och hans fru heter Maja Fjæstad. Hon är också på bild.

Reportage: Per Gyberg är präst. Han har blivit känd för att stötta Norge i kriget. Han har grundat Norgehjälpen. Tidningen träffar honom och följer honom under en predikan.

Reportage: Hur är det egentligen att jobba som hissflicka? Tidningen följde 19-åriga Gunvor Åkerblom under ett arbetspass i hissen i Kungshuset i Stockholm. Det är hon som kör hissen. På bild även kollegan Zaid Lundin. Torild Olsson från Mönsterås är på bild, liksom Herbert Calling från Ödeshög. De är på besök och får åka hiss med hissflickan.

Reportage: De stora skidmästerskapen i Östersund har arrangerats. Tidningen porträtterar dem som var inblandade i arrangemanget: Effe Magnusson från Östersunds-Posten. Bertil Örnberg. Harriet Granberg. Bankman Gunnar Åstedt. Eugen Granberg. Murare Torsten Fried.

Reportage: SE har besökt Linköping för att leta efter vackra, unga kvinnor där. Man fotograferade 21-åriga Eva Thorell. 19-åriga Marianne Lundh. Gudrun Lavsten. Inga-Greta Lilja. Fotograf Asta Wallin. Det finns gott om söta flickor i Linköping, konstaterar tidningen.

Reportage: I Gamla stan finns flera ungkarlshotell. De är skumraskiga och slitna. Tidningen besökte ett sådant kyffe där lösdrivare får sova ruset av sig. Hotellet är ohygieniskt, skriver tidningen. Här flödar pilsnern!

Reportage: I USA har en helt ny typ av städer byggts upp. Det handlar om s k "Tralier parks", städer som består av husvagnar och husbilar, mobile homes. SE skildrar detta nya sätt att bo på.

Reportage: Det senaste i kriget är störtbombflygplan. Tidningen förklarar med bilder och i text hur ett störtbombplan fungerar.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektnr 628 402 318

Visningar 90

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 11 1943 Hedenlunda slott, Gustaf Fjæstad, Per Gyberg, Nils Qvarfordt, Lavsten

Pris

129 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

401 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också