Beskrivning

Tidningen Se från 1941.

Omslaget: Agneta Lagerfelt.

Reportage: Se har besökt Veterinärinstitutet i Stockholm. På bild ser vi nu hur veterinärerna opererar en nordsvenskt häst. Det är fascinerande skådespel och intressant form av vetenskap, veterinärens. På bild: Gerhard Forssell, rektor för Veterinärhögskolan. Laborator Fritz Nilsson. Vi får också följa hur det går till när man opererar en hund.

Reportage: SE har träffat några konstnärer i Gävle. Vi ser dem på bild: Gustaf Höglund, Birger Magnusson, Maj Östberg, Bengt Eklund. Man träffar konstnären Fritz Smedberg i Valbo. Man reste också till Falun för att träffa Sten Borglind där. Därefter reser man till Borås för att fotografera och träffa Hans Stridh. I Falun fotograferade man konstnären Helge Zandén.

Reportage: SE träffar vår senaste talang inom tennis, Åke Eliaeson. På bild ser vi även andra tennisspelare: Meta Lettström, Ylva Schmidt-Jansson, Ulf Gahn.

Reportage: Nils Ahnlund och Gunnar Mascoll Silfverstolpe har blivit invalda i Svenska Akademien. Se träffar dem båda.

Reportage: Norge har varit ockuperat av Nazityskland i ett år nu. SE besökte Oslo för att ta temperaturen på situationen. Man pratar med norrmän på gatan och en av dem säger att han hellre skulle vilja se sitt land bli bombat sönder och samman av britterna och bli befriat, än att leva vidare i nazisternas strupgrepp

Reportage: Kriget växer! Nu har Balkan också blivit ett slagfält. SE ger sin beskrivning av världskriget just nu och vad man tror kommer att hända härnäst.

Reportage: De tyska krigsmaskinen går fram med oförminskad styrka. SE har de senaste bilden från störtbombningar i Jugoslavien.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektnr 633817376

Visningar 47

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 16 1941 Sten Borglind, Hans Stridh, Åke Eliaeson, Ulf Gahn, Gerhard Forssell

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

396 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också