Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1941.

Omslaget: Kung Leopold, 40 år.

Reportage: I Ramlösa utanför Helsingborg bor forskaren Holger Jensen. Hans teori är att växter bli gigantiska om man på något sätt lyckas spruta in hormoner i dem. Tidningen har träffat Holger Jensen och han förklarar.

Reportage: Det är stor brist på gummi i Sverige nu under kriget. Därför lanserar tidningen teorin att det går att producera gummi i Norrland! Tidningen förklarar hur det skulle gå till.

Reportage: 28 svenskar har hittills dött i gengasförgiftning. Tidningen tar reda på varför gengas är så farligt. Man besöker Gengaskliniken och på bild ser vi hur en gengasförgiftad patient tas om hand av laboratoriet där doktor Torgny Sjöstrand basar.

Reportage: Karl Gerhard skriver om Finland och det finska folket som kämpar oerhört tappert just nu. Här är Karl Gerhards hyllning till Finland!

Reportage: Tidningen har besökt Schweiz, ett besynnerligt land i en besynnerlig situation. Precis som Sverige har Schweiz nämligen lyckats hålla sig neutrala i kriget hittills. Tidningen åker dit för att ta reda på varför.

Reportage: Intervju med skådespelare Marianne Löfgren. Hon gick direkt från Franska skolan till att spela på franska!

Artikel: Julie Pernby heter en ung kvinna som har uppträtt i Karl Gerhards ensemble. Nu presenteras hon med en bild och en text i tidningen.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 624855674

Visningar 81

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 43 1941 Holger Jensen, Schweiz, Julie Pernby. gummi, gengas, Marianne Löfgren

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?