Beskrivning

Tidningen Folket i bild från 1958.

Reportage: Det har varit stor utställning i Färila i Hälsingland. På bilderna ser vi vad som ställdes ut. På bild ser vi även Albert Viksten och hans hund. Han har sitt torp vid Ängratörn, en sjö utanför Ljusdal. Bild även på världens första bärplockare. Det var två bönder från Färila som uppfann den och fick patent för den 1896!. Här beskrivs hur det är i socknen Färila.

Reportage: Tidningen besöker Gällnö utanför Värmdö. Här bor femårige Jan Sööder tillsammans med mamma Ingrid Sööder. Jan Sööder är enda barnet. Tidningen funderar vad det kan innebära för en liten pojke att inte ha några syskon. Som tur är har han en kompis på Gällnö. Bild på Jan Sööder och hans mamma Ingrid Sööder.

Reportage: Tidningen har gjort en resa runt sjön Fryken i Värmland. Man besökte Torsby, Sunne, Kil med mera. Här beskrivs olika gårdar och sevärdheter runt Fryken och varför man bör resa dit. Här berättas också några sägner från förr i området kring Fryken. Man klättrar upp på berget Gurlita klätt eller Tossebergsklätten och tar en översiktsbild därifrån.

Reportage: På Stavsnäs brukar barnen Li Ahlström och Annika Ahlström tillbringa sina somrar. Bild på dem i en kanot. Dessa barn har en mamma som heter Isabelle Ahlström. Annika Ahlström leker helst pojklekar, skriver tidningen.

Reportage: Kerstin Dufva har två barn som heter Katarina Dufva och Peter Dufva. Nu publicerar tidningen en bild på dem tillsammans. De brukar hålla till i Edsberg i Sollentuna på somrarna.

Reportage: I Sollentuna fotograferar man också Stina Fischer och hennes barn Helena Fischer och Eva Fischer. De är på sommarläger där. Jan Fischer är också på bild.

Reportage: Wilhelm Taikon är rom, eller zigenare som man sade på den här tiden. Katarina Taikon intervjuar honom. Wihlelm Taikon arbetar på LM Ericsson. Han hör till de zigenare som har blivit bofasta. Hans barn går i skola och han vill inte bli vagabond igen. Visst finns det zigenare som är välintegrerade! Wilhelm Taikon är ett sådant exempel.

Reportage: I år är det 100 år sedan Selma Lagerlöf föddes på Mårbacka. Det firar tidningen genom att porträttera Selma Lagerlöf.

Reportage: Tidningen har besökt Kuwait, detta märkliga oljeland som plötsligt har hamnat i världens blickfång. Så är det att resa runt i Kuwait. Det är exotiskt!

Reportage: Tennis håller på att bli en riktig folksport! Tidningen har träffat tennisstjärnan Sven Davidson som nu får frågor om sporten Tennis.

Reportage: Viveka Heyman skriver ett försvarstal för barnteatern. Barnteater behövs, tycker Viveka Heyman.

Serie: Pelle Svanslös av Gösta Knutsson.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar.

Objektnr 601200568

Visningar 354

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FIB 33 1958 Färila, Gällnö, Fryken, Jan Sööder, Wilhelm Taikon, Kuwait, Tennis

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

390 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?