Beskrivning

Tidningen Folket i bild Kulturfront från 1972.

Reportage: Landstinget i Kalmar vill lägga ner lasarettet i Borgholm på Öland. Ölänningarna ville annorlunda. Protesterna har nått orkanstyrka på ön. Tidningen skildrar kampen på Öland, mot pamparna i Kalmar.

Reportage: Två bolag, Voxnans kraftaktiebolag och Hälsingekraft vill bygga ut vattenkraften i Ljusnan. Nu växer proteströrelsen mot projektet. Tidningen reste till Hälsingland för att skildra mostståndsrörelsen. Man träffar Gösta Andersson i Färila. Man hälsar på hos skogsarbetare Karl Skoglund i Skarpå med hustrun Margit Skoglund och dottern Doris Skoglund. Bild på dem. De bor på gården "Mjölnarns" i Skarpå. Aktionsgruppen "Rädda Ljusnan" har bildats. Vi ser aktionsgruppen på bild: Ove Nylén, Gun Lindahl, Harry Nylén, Elly Hall, Göran Lindahl, Margareta Larsdotter-Olsson, Ann-Mari Wennersten, Olle Mill, Tidningen hälsar på hemma hos en familj i Morvallsbyn utanför Ljusdal. Bild på dem: Anna-Lisa Heed, Carina Heed, Bengt Heed, Sven Heed. Deras hus kommer att dränkas om planerna blir verklighet. Bild på deras hus. Bakom reportaget står Erik Fichtelius.

Reportage: Tidningen har intervjuat två fascister i Göteborg. De heter Lars-Erik Helin och Alvar Harell. De är stolta fascister, skriver tidningen. De ingår i Nysvenska rörelsen. I intervjun förklarar de varför de inte är demokrater och varför de är fascister. Gatorna ska rensas och arbetsläger ska upprättas. Utlänningar ska ut. Så lyder deras program. Bilder från demonstration med Nysvenska rörelsen.

Reportage: Sveriges Radio har en agenda, menar tidningen i ett kritiskt reportage. I stället för att sända seriösa program på bästa sändningstid så fyller man tablån med passiviserande smörja som präglas av kommersialism. Politikerna måste nu ta sitt ansvar. TV och radio kan inte vara ett skyltfönster för kapitalismen!

Artikel: Elly Hall i Ljusdal skriver skriver en kritisk artikel med udden riktad mot landshövdingen i Gävleborg, Hans Hagnell.

Artikel: Maja Talgre skriver om hur hon och 500 andra i Uddevalla demonstrerade och strejkade och fick igenom att deras hyror skulle sänkas. Nu vill hon inspirera andra.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar.

Objektsnr 628332483

Visningar 77

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FIB 7 1972 Öland, Ljusdal, Nysvenska rörelsen,Olle Mill, Elly Hall, Alvar Harell

Pris

159 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?