Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1949.
Reportage: Gabriel Jönsson är poet. Idun träffar honom på Kullaberg, inte långt från Höganäs.

Reportage: Sigrid Undset från Norge har avlidit vid en ålder av 67 år. Hon har fått nobelpriset i litteratur och hennes motstånd mot nazisterna under ockupationen gjorde henne högt respekterad av det norska folket. Iduns Ewa Wennerström-Hartman minns den stora Sigrid Undset i bilder och i ord. Bild.

Reportage: Ernst Idla leder Idlaflickorna, en gymnastikgrupp som är mycket omtyckt. Idlaflickorna kommer från Estland och de har nått världsrykte. även på hustrun Leida Idla vid pianot. På flera bilder får vi se Idlaflickorna uppträda i Kungliga Tennishallen. Flickorna heter: Aino Kask, Aime Rossman, Thea Tarjus

Reportage: Lars Ryttinger är läkare på rättskemiska laboratoriet. Nu är han på bild vid en artikel som handlar om människans blod. Man kan ta reda på mycket genom att analysera blod.

Reportage: Svenska vägkrogar är tråkiga, slår Idun fast. Något måste göras. Här beskrivs svenska restauranger längs vägarna och de kontrasteras mot de fantastiska värdshusen i andra delar av Europa.

Reportage: 4 000 sjuksköterskor från världens alla hörn möttes i en stor konferens i Stockholm i juni. Idun var där. International Council of Nurses heter organisationen som arrangerade, med svenska Gerda Höjer som ordförande.

Artikel: Dagmar Edqvist är på bild. Hon berättar om sin arbetshörna och hur hon vill att den ska vara inredd.

Bild. Redaktör Per Bodner har gift sig med Ingegerd Bodner. Nu är brudparet på bild.

Bild: Maud Schultzberg är nygift. Make är ingenjör Lennart Schultzberg. Hon är dotter till grosshandlare Nils Rådström i Ludvika. Nu är Maud Schultzberg på bild.

Bild: Irma Jarlestam är också på bild. Hon har gift sig med lantbrukare Harald Jarlestam på Alberga gård i Påarp.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 632986778

Visningar 28

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 26 1949 Gabriel Jönsson, Sigrid Undset, Lars Ryttinger,Ernst Idla,Jarlestam

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

383 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?