Beskrivning

Tidningen Folket i bild från 1973.

Reportage: Under andra världskriget skeppades ca 300 personer från ön Runö i Estland till Sverige. De var svenskspråkiga. Nu har Folket i bild tagit reda på vad som hände med dessa människor sedan. Intervju med Jakob Steffensson. Han kom till Sverige 1944, 20 år gammal. Hans fru heter Elsa Steffensson.

Reportage: Tage Tjernlund är polis och socialdemokrat. Nu ger han en stor intervju. Han säger att han inte litar på polisen, trots att han är polis själv. Han menar att SÄPO infiltrerar den socialdemokratiska polisföreningen.

Reportage: Alla chefer på Televerket kan få en gratis färg-tv. Nu avslöjar FiB myglet bland pamparna i de statliga verken. De berikar sig!

Reportage: Jan Guillou är på bild när han håller i ett par skor. Han har nämligen hittat ett par skor som inte bara är billiga, de håller länge också!

Reportage: Jan Guillou har också skrivit ett reportage om reklam. Reklamen ljuger och slirar på sanningen. Han avslöjar bluffar och förklarar vad du kan göra som konsument.

Reportage: Jan Guillou har också intervjuat Maj-Britt Theorin, ung socialdemokratisk politiker. Bild på henne.

Reportage: Jan Myrdal skriver att Sverige behöver ett ordentligt organiserat alternativ på vänsterkanten, en rörelse som inte splittras och som kan skapa förändring, på riktigt.

Artikel: Elsa Nordendahl skriver om Socialdemokraterna. Hon tycker att de är för veka när det gäller att stå upp mot kapitalisternas rovdrift på arbetare.

Artikel: Claes Rålin i Linköping och Anders Thorlin i Malmslätt skriver att tidningen borde sluta skriva om konst och konstnärer. Konstnärer är en elit och de är snobbar, menar de.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar.

Objektnr 633686882

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FIB 6 1973 Runö, Jakob Steffensson, Tage Tjernlund,Maj-Britt Theorin,Caes Rålin

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

397 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också