Beskrivning

Damernas värld från 1962.

Reportage: Stina Thyrberg är byråchef. Nu är hon på bild i tidningen. Orsaken är att hon har skrivit en ny bok om kvinnans frigörelse. Hur ska det egentligen bli för alla oss hemmafruar i framtiden? Den frågan svarar Stina Thyrberg på.

Reportage: Kristina Ahlmark-Michanek, Charlotte Reimersson och doktor Karin Johansson är på bild. De blir nämligen intervjuade om den moderna kvinnans kärleksliv. Kan kvinnan bli jämställd mannen när det gäller erotik? Ska kvinnor verkligen leva som män gör? Krävs det att kvinnor blir mindre feminina om de ska bli jämställda med männen? Vissa anser att en kvinna kan ligga med någon för vänskaps skull, men det är det nog bara män som klarar av. Efter samlaget blir mannen avslappnad och nöjd. Kvinnan däremot, hennes känslor spirar! Den här artikeln ger en fascinerande bild i hur synen var på könsroller och kärlek i början på 1960-talet.

Reportage: Tidningen har besökt Borås. Där träffade man Sigvard Berggren som precis har startat en djurpark i staden (Djurparken skulle senare få namnet Borås djurpark) och hans familj. Sigvard Berggren blev känd för att han blev attackerad av ett lejon! På bild ser vi hela familjen samlad utanför villan. Hustrun heter Celestine Berggren. I sin villa bor de med flera exotiska djur! Nu berättar paret öppet och ärligt hur det är att dela hem med exotiska djur. Det är ganska jobbigt, bekänner frun Celestine. Det är inte heller alltid så populärt bland barnen att ha vilda djur omkring sig. Men det är så han är, Sigvard Berggren. Han har stora planer för Borås!

Reportage: Kärleksparet som alla pratar om just nu är Jeanne Moreau och Pierre Cardin. Hon är skådespelare och han är modekung. Det här vackra och rika paret gör sensation världen över just nu!

Reportage: Marianne Andersson bor i Mjölby. Nu har hon vunnit första pris i tidningens heminredningstävling! På bild får vi se Marianne Anderssons eget hem. Det är modernt och det är praktiskt!

Reportage: Alla älskar vi väl Chanel? Nu visar tidningen upp de senaste vackra kläderna från modehuset Chanel!

Bild: Eva Stiberg har flyttat från Malmö till Stockholm. Nu har hon fångats på bild tillsammans med sin make Gert-Ove Andersson.

Bild: Marie Ade och Jules Sylvain gör succé just nu med sin turné. Nu är de båda på en glad bild.

Samt: Vackra tidstypiska modebilder, relationer, hälsa m.m.

Titta gärna på mina andra annonser med tidningar. Jag samfraktar!

Objektsnr 614696923

Visningar 323

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

DV 34 1962 Stina Thyberg, Charlotte Reimersson, Borås, Kristina Ahlmark-Michanek

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?