Beskrivning

Veckotidningen Året runt från 1953.

Reportage: Året Runt reser till Tollarp utanför Kristianstad. Där träffar man en familj bestående av en mamma och fyra små barn. Mamman heter Svea Ahlm och hon är sängliggande. De är utfattiga och flera är sjuka. Allt började med att deras bostad i Tyringe utanför Hässleholm brann ned. Mamma gråter ofta, och det känns konstigt för de små barnen att behöva trösta mamma. De börjar bli undernärda och eftersom de inte har råd med skor så förfryser de tårna. Nu är mamman livrädd för att myndigheterna ska ta ifrån henne barnen. Då går hon under. Ett starkt socialreportage signerat journalisten Thea Oljelund.

Reportage: I Byvalla, en liten järnvägsknut utanför Avesta bor Richard Eliasson. Han har länge kämpat för att sonen Tage Eliasson ska komma hem. Tage Eliasson var med i franska främlingslegionen i Nordafrika när han flydde därifrån. Nu är han äntligen hemma och han kan berätta. På bild ser vi hela familjen, föräldrarna och lillebror Åke Eliasson.

Reportage: I Sierra Leone raddas de unga kvinnorna upp på led. Sedan får männen inspektera dem och välja vem av dem han vill köpa som hustru. Året Runt besöker en hustrumarknad i Sierra Leone.

Artikel: Det har varit en tävling i matlagning i Östersund. På bilden ser vi vinnarna: Elisabeth Thurfjell från Östersund, Brita Åsbo från Ås utanför Krokom, Sonja Aronsson från Sveg och Märtha Eriksson från Häggenås.

Artikel: Även i Visby på Gotland har det varit matlagningstävling. Vinnaren på bild heter Gunnel Svanholm och hon kommer från Slite.

Artikel: Tävlingen i Bohuslän vanns av fru Kerstin Bäcker från Grundsund. Hon är på bild.

Samt: Relationer, mode, mat.


Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 599426196

Visningar 182

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Året runt 11 1953 Tollarp, Svea Ahlm, Sierra Leone, Avesta, Byvalla, Brita Åsbo

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?