Beskrivning

Veckotidningen Året runt från 1982.

Reportage: Magnus Härenstam, 41 ger en intervju. Hustrun heter Anita Bendel-Härenstam och barnen heter Katarina Härenstam samt Tomas Härenstam.

Reportage: Fardi Demeter och hans familj är zigenare, eller romer som vi säger idag. Tidningen har träffat familjen Demeter. På bild ser vi Angelina Demeter, skådespelare. Adele Demeter. Juliana Demeter. Nonna Dalmeter. Michaela Delmeter. Zerena Demeter.. Fardi Demeter. Anna Demeter. Jordanka Demeter. Nu berättar de om den svåra tiden i zigenarlägret i Stockholm.

Reportage: Anna-Greta Lejon i stor intervju. Hon är 43 år och stridbar politiker. Anna-Greta Lejon väger 64 kilo och hon är 160 cm lång, skriver tidningen.

Reportage: Bo Lundmark är kyrkoherde långt upp i Norrbotten. Han är samernas speciella präst i Sverige och han får ofta förvånade kommentarer: "Va? Är samer kristna?". Tidningen följer med Bo Lundmark på en resa som börjar i Östersund och slutar i Funäsdalen. I byn Åsarna plockar man upp Brita Torkelsson. På bild ser vi de övriga i reportaget: Nils Evald, Runa Johansson.

Reportage: Frej Lindqvist är en populär skådespelare i tv. Nu intervjuas han.

Klippdocka: Lilla Monica och hela hennes söta garderob (se bild).

Reportage: Margareta Holmgren drabbades av en spastisk sjukdom när hon var tonåring. Hon kunde inte vrida på huvudet. Det var ingen som trodde att det skulle bli något av henne. Men se på henne nu! Nu driver Margareta Holmgren en egen kennel! Det har gått bra för Margareta Holmgren. Tidningen träffar henne i byn Hjälta utanför Örnsköldsvik, där hon bor. Margareta Holmgren är hunduppfödare, mot alla odds! Hennes företag heter Kennel Cachorro.

Reportage: Marie-Louise Hjalmarsson och Bernt Hjalmarsson har fyra barn, två adopterade och två biologiska. Året Runt träffar den ovanliga familjen. På bild ser vi barnen Anna Hjalmarsson, Lars Hjalmarsson, John Hjalmarsson och Mats Hjalmarsson. De bor i Ljusdal och barnen är adopterade från Sydostasien och Sydamerika.

Artikel: Sylvia Castland i Varberg berättar om sin mamma, en fantastisk kvinna vid namn Ingeborg Karlander i Halmstad.

Artikel: I Övre Buddbyn utanför Boden och Övertorneå bor Majlis Johansson och Olle Johansson i en fin gammal gård. Nu berättar de om en märklig kråka som de har tagit hand om.

Artikel: I Nordingrå har Dag Wallin och Anders Åberg startat ett kafé. Det heter Café Mannaminne och i tidningen berättar de nu om kafét.

Artikel: Bojan Eriksson i Arbrå utanför Bollnäs har kommit över en unik dödsmask från 1600-talet! Nu visar hon upp masken i tidningen.

Artikel: Jan Jörgensen går i tredje klass på Drottninghögsskolan i Helsingborg. Han är en fena på schack och nu visar han upp sig tillsammans med schackbrädet i tidningen.

Artikel: Tidningen har gått ut på stan och ställt en fråga till olika personer. De som svarar och är på bild är: Eva Triumf, studerande från Gällivare. Christian Manberg, tandläkare från Umeå. Maria von Gegerfeldt, produktionsarbetare i Stockholm. Folke Bergman, avdelningsdirektör i Umeå.

Samt: Relationer, mode, mat.


Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 615232526

Visningar 203

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Året runt 2 1982 Magnus Härenstam, Fardi Demeter, Anna-Greta Lejon, Castland

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?