Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från krigsåret 1944..

Reportage: Såningsmannen har vandrat i fjällen vid Kebnekajse. Bild på Kebnekaise turiststation med Singisfjället i bakgrunden. I förgrunden: en same. Det var jägmästare Nils Fröling som ordnade en resa för Stockholmsjournalister som ville uppleva Lappland. Lappgumman Sarri bor i en enkel stuga. Hon brukar bjuda turister på kaffe. Bild på Sarri och hennes dotter vid stugan.

Reportage: Fröken Ur och Fröken Väder får 45 000 samtal var, på en dag! Tidningen förklarar nu hur Fröken Ur fungerar. Det är fotoelektriska talmaskiner tillverkade av L M Ericsson som ser till att Fröken Ur fungerar. Det är en filmskiva, plana glasskivor och en projektor med fotocell. Bild på tekniken som möjliggör Fröken Ur och Fröken Väder.

Artikel: Erik Elmsäter från Enskede gör succé inom idrotten. Han har världsrekordet på 3 000 meter!

BILD: SM i simning har ägt rum i Malmö. På bild: Mildred Netzell, Gunvor Nilsson, Ingrid Tafvelin och Eva Bergenstjärna.

BILD: Munkedal har fått en helt ny brandstation. Bygget kostade 22 000 kronor. Nu publicerar tidningen en bild på Munkedals nya brandstation.

BILD: Kristineberg i Västerbotten har fått ett nytt hus. Det är Frälsningsarméns hus som nu har byggts där. Bild på huset.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 588950992

Visningar 179

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 35 1944 Kebnekajse, Nils Fröling, Erik Elmsäter, Fröken Ur

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

369 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?