Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1944.

Reportage: Tidningen berättar om alla filmer som har premiär den här säsongen. På bilderna ser vi: Sonja Wigert, Barbro Ribbing, Stig Järrel, Sickan Karlsson m fl.

Reportage: Flygaren Rolf von Bahr skriver om framtidens flyg. Hur kommer egentligen flygmaskinerna att vara beskaffade i framtiden? På bild ser vi även kommendörkapten Sixten Graaf.

Reportage: Tidningen har besökt Krimhalvön. Krim har tillhört Ukraina men den tillhör numera Ryssland, skriver tidningen. Här är det både bördigt och vackert. Bild från badorten Jalta.

Artikel: I Uppsala har man just fått en ny och fascinerande maskin! Det är ett elektronmikroskop eller jättemikroskop. På bild ser vi professor The Svedberg förklara hur det fungerar. Här beskrivs den enorma maskinen och vad The Svedberg vill göra med den.

Bild: Redaktör Elis Flodh har fyllt 50 år! Nu är han på bild i tidningen. Elis Flodh kommer från trakten kring Sala och han ett väldigt varmt hjärta, skriver tidningen.

Artikel: Tidningen publicerar en översiktsbild över Tärnaby. Här beskrivs naturen samt samhället i Tärna socken. Det bor 2 000 personer i Tärnaby, om man räknar med lapparna, skriver tidningen.

Artikel: Cyklisten Sven Johansson, eller Sven "Svängis" Johansson som han kallas, har fyllt 29 år. Nu hyllas denne mästercyklist med en bild i tidningen.

Bild: I Gideå utanför Örnsköldsvik finns spår från en svunnen tid. Tidningen publicerar en bild på detta, ett gammalt städ vid Gideå bruk. I bakgrunden ser vi den vackra herrgården i Gideå.

Bild: Utanför Söderala ligger Askesta. Tidningen visar nu en bild på bron mellan Askesta och Höljebro kraftverk. Bron är imponerande!
Bild: Arne Déhn heter en pojke från Balsby utanför Kristianstad. Nu hyllas han med en bild i tidningen.

Bild. I Valbo bor Brita Östlund och Manne Östlund. Nu är de på bild i tidningen och vi ser dem spela på sina instrument. Här berättas om parets alla färdigheter.

Bild: Från Åkers Krutbruk i Åkers Styckebruk kommer en familj som nu är på bild i tidningen. De heter: Adolf Lönnström, Lisa Lönnström, Göte Lönnström

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 616063073

Visningar 148

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 22 1944 The Svedberg, Rolf von Bahr, Sixten Graaf, Krimhalvön

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

383 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?