Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1944.

Reportage: Veckojournalen intervjuar författaren Ivar Lo-Johansson. Tidningen träffar honom på Hotell Carlton på Kungsgatan 57 A i Stockholm. Därefter går man ut på en promenad i Stockholm med författaren. Bilder på när Ivar Lo-Johansson promenerar på Kungsgatan bland bilar och människor.

Reportage: Tidningen har besökt Erlandsholm, en gård utanför Rimbo och Norrtälje. Här bor Gunhild Lundh, Erik Lundh och tioårige sonen som också heter Erik Lundh. Gunhild Lundh visar runt på Erlandsholm och vi får se bilder på huset, invändigt och utvändigt.

Reportage: Tidningen har besökt Tällberg där det har varit s k Dalaträff. Vi får se hur dalfolket träffas och umgås. På bild: Hin Onde från Leksand. Gerda Karlfeldt. De håller till i Långsbergsgårdens grindstuga.

Reportage: Tidningen har fått en intervju med frun till Turkiets ambassadör i Stockholm. Hon berättar om situationen i Turkiet. Hon heter Nizamettin Ayasli. Platsen är ambassaden på Strandvägen.

Reportage: Veckojournalen har träffat en dansk partisan, d v s en dansk som i hemlighet försöker sabotera för ockupationsmakten Nazityskland. För Veckojournalen berättar sabotören hur han försöker göra tillvaron så eländig som möjligt för de tyska herrarna. Partisanen menar att nazismen är ociviliserad. Han vill ha tillbaka sitt land, sin demokrati och sin frihet.

Reportage: När slutar kriget? Tidningen försöker ge svar på frågan alla har just nu.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 625448502

Visningar 71

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 12 1944 Ivar Lo-Johansson, Rimbo, Erlandsholm, Turkiet, Tällberg, Erik Lundh

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?