Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1937.

Omslaget: Rikets första fruar, hustrun till statsminister Per Albin Hansson, Elisabeth Fryckberg. Utrikesminister Rickard Sandler med sin hustru Marta Lindeberg.

Reportage: Hur är det egentligen att vara förste fru av Sverige? Dessa damer agerar alltid i skuggan av sina makar, men nu väljer tidningen att lyfta fram de två främsta kvinnorna i Sverige. Vi får se bilder på deras familjer och vi får reda på hur deras tillvaro ser ut, som förebilder för svenska mödrar och kvinnor. Dessa kvinnor åtnjuter en alldeles särskild respekt i sin omgivningen, och med den respekten kommer ett stort ansvar!
Reportage: Några byggnadsarbetare upptäckte av en slump en stor nedgrävd silverskatt från förr, medan de arbetade i Gamla stan i Stockholm. På bild ser vi de arbetare som gjorde det fantastiska fyndet. Kungen hörde genast av sig för att få se skatten med egna ögon. Skatten tillhörde en gammal adelsman: Johan Fredic Lohe.

Reportage: En svensk som har tillbringat 30 år i de svartas rike, närmare bestämt Belgiska Kongo berättar om sina äventyr i tidningen. Tillsammans med belgare på plats har han jagat storvilt och han har många historier av exotisk karaktär att förtälja!

Artikel: I Gräfsnäs utanför Alingsås vill man uppföra ett sorts nytt Skansen. Det är i Gräfsnäs gamla slottspark som man vill uppföra detta. Bild på ett soldattorp i parken som Gräfsnästraktens fornminnesförening har fraktat dit. Bild på Gräfsnäs slottsruin.

Artikel: Olof Nordstrand var Sveriges äldsta bokhandlare! Hans affär ligger i Mölle och på bild ser vi Olof Nordstrand utanför sin butik. Han var 91 år gammal när han dog på sin post. Här berättas om Olof Nordstrands liv.

Bild: Frithiof Schreuder är fabrikör i Stockholm. Nu har han fyllt 75 år! Tidningen hyllar honom med en bild och en text i tidningen.

Bild: Petronella Larsson i Ängelholm har fyllt 80 år! På bild ser vi henne tillsammans med barnbarnsbarnet. Petronella kan läsa tidningen, utan glasögon! Nu hyllas hon för sina fantastiska insatser som mor.

Bild: John Eriksson från Ilsbo ï Hälsingland är på bild i tidningen. Han är född 1915 och medlem i Godtemplarorden. Han är ett föredöme för unga och nu hyllas han i tidningen. Han är motståndare till användandet av nikotin.

Bild: Från Arbrå i Hälsingland kommer Anna Cederberg. Hon är 70 år och vi ser henne på bild i tidningen. Hon prisas för sitt fantastiska gitarrspel!

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 616361149

Visningar 192

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 45 1937 Elisabeth Fryckberg, Belgiska Kongo, Gräfsnäs, Schreuder

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

383 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?