Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1937.

Omslaget: 12-årige Hans Holmström prisas. Han är en hjälte som räddade sin egen mor från att drunkna!

Reportage: Martin Niemöller är en tysk pastor som har fängslats av nazisterna. Såningsmannen skriver om fallet och uttrycker oro över utvecklingen i Tyskland. Martin Niemöller vägrar att följa nazistpartiets order om de bryter mot Guds lag. För det har han straffats.

Reportage: Tidningen har besökt Myntverket i Stockholm. Här präglas sex miljoner nya mynt varje dag, mynt som kommer att hamna i din plånbok. Eftersom svenska folket sparar mycket just nu så råder det myntbrist i landet. Här förklaras hur mynttillverkningen går till. Arbetarna smälter metall och sedan stansar de mynten och slipar kanterna.

Artikel: Hans Holmström är på bild. Nu berättar hans mor om dramat när hon hamnade i sjön Gömmaren i Huddinge. Sonen Hans Holmström kastade sig i och räddade hennes liv! I intervjun berättar Hans Holmström om hur han fick ett vackert ur och hur han prisades som en hjälte för sin insats. Vilken historia! Och vilken prima grabb!

Artikel: Ebbe Lieberath är död. Han blev 67 år. Ebbe Lieberath var chef för scouterna i Sverige och känd över hela landet. Tidningen publicerar en bild och en text om honom.

Artikel: Gustaf Mosesson är rektor på Lidingö. Nu fyller han 60 år och tidningen hyllar honom med en bild.

Artikel: Gudmund Svensson är 101 år och han har aldrig varit sjuk! Nu ser vi honom på bild. Gudmund Svensson bor i Prosteköp, Lidhult utanför Ljungby. Här berättas om hans liv.

Artikel: Ordenschefen Ernst Strandman är på bild i tidningen. Han har nämligen deltagit i pampiga festligheter i Göteborg.

Artikel: Gunnar Hirdman är riksstudieledare. Nu är han på bild i tidningen invid en artikel som handlar om ABF:s historia.

Bild: Gulle Henriksson heter en pojke i Långvattnet utanför Junsele. Han hyllas med en bild och en text i tidningen.

Bild: Mustadfors nära Bengtsfors har fått ett alldeles nytt Folkets hus. Tidningen publicerar en bild på den nyuppförda byggnaden. Det är ett pampigt hus i modern funkisstil.

Bild: I Röshult nära Ulricehamn finns en märklig sten. Den är väldigt stor och den kallas för jättestenen. Tidningen har denna sten på bild och berättar om myten kring stenen.

Bild: Ett festligt lusthus har uppförts på en bro i Ludvika. Det ligger på bron som går över forsen vid Ludvika bruks herrgård. Bild på detta.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 616469809

Visningar 134

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 46 1937 Martin Niemöller, Ebbe Lieberath, Gulle Henriksson, mynt

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

383 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?