Beskrivning

FAT BEAR BLACK WAX

Färg: Svart (Avsett för mörkt och svart läder - gör ljust läder mörkare)

Volym: 100 ml

Med utsikt över Siljan i Rättvik tillverkas exklusiva lädervårdsprodukter med en mycket speciell ingrediens, nämligen svenskt björnfett. Ett unikt recept med björnfett och trätjära som tillsammans ger ett mycket effektivt och naturligt skydd mot väta samt ger ett långvarigt skydd och återfuktar läderprodukter som t.ex. skor, väskor, handskar etc. Detta är ett dealiskt läderfett för mörka läderkängor som ska tåla tuffa tag.

OBS! Endast avsedd för mörkt läder då det gör ljusare läder betydligt mörkare nyans

Rekommendation: Rengör lädret grundligt innan. Applicera gärna med fingrarna i flera omgångar för bästa resultat.

Innehåll: 100 % organiska ingredienser. Äkta björnfett från svenska björnar, trätjära, vegetabiliska och eteriska oljor, bivax samt naturliga aromer.

Skillnaden - Varför Björnfett?

En gemensam nämnare för väldigt många av de lädervårdsprodukter som finns på marknaden i dag är att de är baserade på petroleumgelé som utvinns av råolja. Om vi jämför den kemiska strukturen i petroleumgelé med animaliska fettmolekyler kan vi se att dessa tydligt skiljer sig ifrån varandra vilket i sin tur påverkar dess förmåga att tränga in i lädret. Animaliska fetter är alltså både väldigt fördelaktiga i lädervård samt skonsam för miljön – det ser vi som ett stort plus!

Hemligheten & Historien

För att klara kalla vintrar i ide har björnen en unik fettreserv som tillvaratas. Processen att utviinna ren olja från björnfett har tagit år att uveckla och förfina. Kvalitén och funktionen påverkas kraftigt av oljans renhet och ä'r därmed en mycket avancerad och viktig del i tillverkningen.

Historien visar att björnfett är ett av det mest effektiva animaliska fettet med molekyler som innesitter en enastående förmåga att tränga långt in i lädret och på så sätt skapa ett långsiktigt skydd. Björnfettets framstående roll finns tydligt dokumenterat genom seklerna.

I tusentals år har björnfett använts för att vårda och skydda läder av olika slag och med hjälp av dagens teknik kan vi nu avslöja dess hemlighet. Redan våra egna vikingar och Nordamerikas indianer fann björnfettets unika egenskaper idealiskt för att skydda och vårda sitt läder.

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 562097254

Visningar 682

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FATBEAR BLACK WAX 100 ml, svart läderwax, vax tillverkat av björnfett

Pris

159 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 388 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?