Beskrivning

NIKWAX DOWN PROOF 300 ML

Rek butikspris: 170 kr

Rekommendation från oss: Tvättmedlet Nikwax Down Wash Direct används med fördel innan du impregnerar med Down Proof från Nikwax. Stora föremål som sovsäckar eller stora jackor tvättas med fördel för hand i badkar och centrifugeras sedan i maskin.

Tvättmedel som återställer dunets naturliga egenskaper.

Säker, högpresterande och lättapplicerad impregnering för dunjackor och annan utrustning med äkta dun, som t ex sovsäckar.

Down Proof används för dunjackor, dunsovsäckar och andra dunfyllda friluftsprodukter så som dunsockar, duntäcken, dunkuddar och annat som innehåller äkta dun.Down Proof från Nikwax är ett impregneringstvättmedel för dunkläder och sovsäckar som gör att dunet kan återfå sin förmåga att isolera och fluffa sig och hållas luftfyllt. Det gör dessutom dunet motståndskraftigare mot fukt, tex regn eller kondens i tältet. Down Proof är vattenbaserat och flourkarbonfritt och går att använda för alla typer av dunplagg utan att dunet skadas. 300 ml räcker till att tvätt två plagg.

Nikwash Down Proof tillför hållbar vattenavvisning, reducerar viktökning samt ser till att dunets andningsförmåga och isolerande egenskaper fungerar optimalt i kallt och fuktigt väder. Din dunprodukt kan dra åt sig fukt av den enkla anledning att den är smutsig. Prova först att rengöra den med Nikwax Down Wash, om produkten är förhållandevis ny eller nyligen har blivit återimpregnerad, så kommer vattenavvisningen Durable Waterproof Resistance (DWR) bli återupplivad från bara själva tvätten. Men när plagget har blivit ordentligt slitet så ska du tillföra ny DWR genom att använda Nikwash Down Proof, men först efter rengöring med Nikwash Down Wash. Nikwash Down Proof tillför DWR till plagget ytskikt såväl som dunfyllningen.

Nikwash Down Proof kräver ingen värme för att utveckla sin DWR, men det rekommenderas ändå att plagget torktumlas för att säkra att dunet torkar ordentligt och så fort som möjligt. Om man lämnar dunet fuktigt eller blött så kan man riskera att det förstörs fullständigt. Torka det i torktumlare på låg värme enligt plaggets tvättanvisningar tills alla klumpar försvunnit. Se till att det är tillräckligt med plats i torktumlaren för att plagget ska kunna rymmas i torrt tillstånd, då plagget kommer att återuppta sin ursprungliga storlek under torkningen. Man kan hjälpa dunet med att återfå sin fyllnad genom att ruska klumparna från varandra några gånger under torkprocessen.Efter torktumling så rekommenderas det att plagget/utrustningen får lufta minst en dag på ett varmt och torrt ställe, innan det packas ner.

Så här gör du:

  1. Ta bort alla gamla tvättmedelsrester i maskinen.

  2. Tvätta dunplagget med t ex Nikwax Tech Wash, Down Wash eller liknande milt tvättmedel.

  3. Använd 150 ml per plagg.

  4. Tvätta i 30 grader med långsam centrifug.

  5. Kör fler centrifugeringar efter tvätt för att få ut så mycket vatten som möjligt.

  6. Torktumla på låg temperatur för att torka dunet helt.

( sökord: impregnering dunsovsäck, impregneringdunsovsäck, maskintvätt impregneringdunsovsäck, tvätta dunjacka, tvätta dunsovsäck, tvätt dunplagg, säkert tvätt dunplagg, säker tvätt dunsovsäck, tvättimpregnering dunprodukter, tvättimpregnering dunjacka )

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 611204519

Visningar 372

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

NIKWAX DOWN PROOF 300 ML, impregnering dunprodukter

Pris

149 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 388 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?