Vinylcomics

Vinylcomics

|Samfrakt 3 dagar

Om butiken

Trollhättan | Reg. December 2015

KÖPVILLKOR, KÖPEAVTAL
VIKTIG AKTUELL INFO:
All kommunikation med Oss måste ske via kontaktrutan på Din order på Tradera. Vi bara annonserar och säljer på Tradera inget annat, därför måste Du vända Dig till Tradera vid frågor som inte hör Oss.

Vi skickar inte under följande perioder: Veckan som inträffar Sportlov, Påsklov, Jullov ( i Västra Götaland ) samt 2 dagar före och efter dessa veckor inte heller mellan 18 juni - 11 augusti oavsett vad som står på annonser du köpte. Vi brukar inte heller svara meddelanden under dessa perioder. För att Din vara som du köpt ska skickas måste inbetalningen synas i Vårt konto minst 5 arbetsdagar innan respektive semester vi har ovan. Inte heller de varor vars köp och betalning inträffade under ovanangivna perioder kan skickas förrän 15 augusti. Detta godkänner Du i samband med att Du köpte varor hos Oss och får inte leda till missnöje, lämnat negativt omdöme.

Vi samfraktar. Läs hur samfrakt på Tradera funkar: https:// info.tradera.com/samfr... Om Du köpt flera objekt klicka på "Begär samfraktpris". Observera att återbetalning inte är möjligt vid fall Du redan betalade frakt för varje köp, objekt, då förbehåller Kulturcafe rätten till att skicka varor Du köpte i ett eller i flera paket. Dock kan Vi kreditera den eventuella mellan skillnaden vid begäran. Den krediterade summa använder Du vid Ditt nästa köp. Eller Du väljer annat roligt bland Vårt utbud som motsvarar denna summa och meddelar Oss omgående då hinner Vi att skicka den med samma paket. Observera att kreditering sker inte per automatisk och Du måste meddela Oss det utan att köpa något nytt inte heller köper Du dem varor Du valde för ersättning. Du måste meddela Oss för att Vi inaktiverar annonserna och skickar dem som ersättning, annars, dvs om Du trycker på KÖP NU knappen riskerar Du så enkelt att betala en ny ordinarie summa.

FRANKERING: Ibland använder Vi rabattfrimärken, företagspost för frankering och flera köpare har undrat över hur dessa fungerar. De har obegränsad giltighetstid och gäller de än idag. Den valör som står på dessa frimärken är INTE deras egentliga värde. Om Du får ett 1000-gramsbrev med typ fem 2-kronorsfrimärken på (i stället för 96 kr) behöver det inte betyda att paketet, brevet är under frankerat. Utan i så fall har Vi använt Oss denna typ av specialmärken. Dessa märken inkluderar även skrymmande. Kolla med PostNord för rabattfrimärken.

Butiksinformation:
Kulturcafe i Trollhättan AB köper och säljer varor såväl stora som små samlingar från privata personer, företag, föreningar etc. såväl nya som begagnade (först och främst på svenska, engelska även alla andra språk utav intresse) enligt nedan:
serietidningar, seriealbum, seriepocketar, mangaböcker och mangatidningar,
musiktidningar, idrottstidningar,
barnböcker, studentlitteratur, skönlitteratur, och övriga böcker inom alla genrer,
vinylskivor och CD inom alla genrer,
DVD, Bluray, Laser disc, VHS,
rullband, kassettband,
frimärken, mynt,
figuriner, actionfigurer,
dödsbo, konkursbo, restpartier och restlager.

Butikadress för visning, inlämning, utlämning:
Drottninggatan 23, 461 51 Trollhättan.
Endast förbokade besök under dessa tider.
e-post: kulturcafe.thn@hotmail.com
Dela Din missnöjdhet med Oss, Din nöjdhet med Dina vänner!

KÖPVILLKOR, KÖPEAVTAL
Detta är ett köpeavtal mellan Kulturcafe i Trollhättan AB (nedan Kulturcafe, Vi, Vår, Vårt, Våra, Oss) och Köpare (nedan Du, Dig, Din, Ditt, Dina, Er, Köpare)

Köp är bindande, därför det är viktigt att Du läser alla villkor innan Du köper något från Oss. Med köp menar Vi om Du trycker på KÖP NU knappen på en av Våra annonser eller har det vinnande budet på en av Våra auktioner. Du är välkommen att handla hos Oss om Du godkänner Våra villkor.

§ 1 GODKÄNNANDE AV KÖPVILLKOR, KÖPEAVTAL
All info ovan också är bindande och ingår i detta avtal. Köp, bud är bindande. På annonssidor finns en avkortad version av köpeavtalet men här har Du fullständiga köpevillkoren, köpeavtalet. I samband med köpet godkänner Du att Du har läst, förstått, godkänt våra köpvillkor. Är något oklart? Fråga Oss innan köpet.

§ 2 VARANS SKICK
Alla varor Vi säljer är visuellt granskade. Skickvärdering är subjektivt och skiljer sig från och till person. Ibland finns skriver Vi Vår bedömning om varans skick på beskrivningen eller rubriken med en förkortning eller hela ordet. Vi kan inte skriva alla skador, fel på föremål Vi säljer, eftersom Vi inte kan ladda upp bilder av alla sidor, som visar alla skador. Också att beskriva varenda fel och skada är omöjligt och för alltid missar man något som är inte viktigt för Oss själva men kanske viktigare för en annan. Det är alltid köparens ansvar att undersöka föremålet. Oavsett om någon beskrivning om skicket och bilder av varan finns eller inte på annonserna säljer Vi varorna befintligt skick. Varierat bruks-, hanterings- och lagringsspår förekommer alltid på samtliga varor Vi säljer. Vi reserverar Oss för samtliga avvikelser. Är Du en kräsen samlare ber Vi dig att Du inte handlar distans utan vänder Dig till Din lokala fysiska butik eller besöker Oss innan Du köper det, och ser varan, tar den i Dina händer, undersöker ordentligt och väljer att köpa den eller inte. Du är alltid välkommen att titta på varorna på vår lokal och välja att köpa den eller inte, se till att alla köp och betalningar sker alltid via Tradera.
Varans äkthet
: Vi granskar inte varan vidare om det är äkta* eller inte, Vi säljer den utan någon garanti för äkthet* eller skick, det ankommer på Dig att själv bilda Dig en uppfattning om varan och sedan köpa/avstå. Kom gärna till visning, undersök varan på plats eller be om mer information och bilder FÖRE köpet Detaljer för skickgradering och -beskrivning.
* Med äkta/äkthet menar vi om en vinylskiva, CD, DVD, serietidning, bok är en ex av den första utgåva eller senare tryckt dvs reissue, faksimil.
Det kan vara att serietidningar, böcker, tidningar, tidskrifter, CD, DVD, bluray, dator-, tv-spel, kassettband, VHS, laserdisk, vinylskivor Vi säljer har en eller flera av följande eller i en annan form av skador:
biblioteksstämplar, -märken;
bortklippta, urklippta eller saknade pappersdelar;
dam, hårstrå, torkade blommor, annat papper;
delat omslag, rygg, cover, inner sleeve, booklet, poster, affisch, blad;
fuktskador;
färgavskrap;
gulnat papper;
hundöra;
hålslag;
lösa mitt, omslag, sidor;
lösta och eller ifyllda uppgifter, korsord, prenumerationskupong inuti;
missfärgningar;
namn, datum, dedikation eller annan form av tillskrifter, under- och överstrykningar, markeringar, klotter, handmålningar mm;
påklistrat klistermärke, prislapp, prenumerationsetikett, tejp, plast eller spår efter dessa;
repor;
revor;
rost på klamrar och papper;
rullad, sned rygg;
rundad hörna, rygglipa;
ryggveck;
saknar pappers delar, inner sleeve i text och bild, booklet, cover, sidor, omslag, tillhörande poster, affisch, klistermärke eller annat;
slitage;
tryckta prenumerationsuppgifter;
vattenskador, vätskeskador;
veck;
vågigt papper, omslag, cover, inner sleeve, booklet, poster, affisch;
eller spår, skador, fel i någon annan form.
Och andra föremål Vi säljer kan också ha olika spår, skador, fel i någon form.

Ibland använder Vi ett minus eller plus tecknet för att beskriva skicket som är sämre eller bättre än det angivna skicket.
Skick-koder (böcker, tidningar, serietidningar):
Observera att på annonserna står bara ORD eller FÖRKORTNING enligt nedan!
S: Still Sealed/ inplastad: ligger oöppnad i plastförpackning. Plastförpackningen kan vara bruten pga. hantering, lagring. Eftersom varan är inplastad kan Vi inte garantera om innehållet. Du köper även sådana varor på egen risk i befintligt skick.
M: Mint: Nyskick/ Ny. Oanvänt. Minimala spår, skador, slitage efter lagring, hantering får förekomma.
NM: Near Mint: nära nyskick, enkla små spår, skador, slitage får förekomma. Att Vi bedömde skicket på en vara till nära ny skick får inte tolkas att varan är felfritt.
VF: Very Fine: mycket fint samlarskick, få spår, skador, slitage får förekomma.
FN: Fine: fint samlar-exemplar, en mindre del spår, skador, slitage får förekomma.
VG: Very Good: normal spår, skador, slitage får förekomma.
G: Good: mycket sliten, flera skador i olika form enligt detaljer ovan får förekomma.
Lässkick: Extrem sliten, skadad, skador i alla oväntade former får förekomma. Pappersbitar, sidor, del av inlagan kan saknas.
BM: biblioteksmärken, biblioteksstämplar finns på varan. Att biblioteksstämplar, -märken finns på boken minskar inte Vår värderingsgrad på inlagan, dvs BM kan finnas på alla grader från lässkicks till Very Fine plus.

Skick-koder (vinyl, cd, dvd, bluray, spel, laserdisk):
S: Still Sealed: ligger oöppnad i plastförpackning. Plastförpackningen kan vara bruten pga. hantering, lagring. Eftersom varan är inplastad kan Vi inte garantera om innehållet. Du köper även sådana varor på egen risk i befintligt skick.
M: Mint: nyskick. Ej spelat. Minimala spår, skador, slitage efter lagring, hantering får förekomma.
NM: Near Mint: nära nyskick, nästan i perfekt skick, få minimala repor, slitage får förekomma. Att varan Vi utvärderade till nära ny skick får inte tolkas att den är felfritt.
EX: Excellent: perfekt. Få ytliga repor, skador, litet sliten, repor mest utanför musikspåren.
VF: Very Fine: Några ytliga repor, skador, mindreslitage förekommer.
VG: Very Good: flera djupare repor, skador, mycket sliten.
G: Good: risk med spelning. Har många djupa repor, väldigt mycket sliten.
F: Fair, P: Poor: spelar ej eller har risk att spela igenom. Många djupare repor, skador, extrem sliten, skev, buk mm. Tänk att Du köper bara ett bra omslag och inte skivan!
Jewel case (hårda plastaskar) för CD, DVD, Bluray, spel graderar Vi inte. Inte heller garanterar vi att de är i användbarskick eftersom Vi använder dem som förvarings- och förpackningsmaterial, och DU själv kan bytta de mot bättre askar! Vill Du att varan (CD, DVD, Bluray) Du köpte skickas utan Jewel case (hårdplast ask) mot en eventuell lägre fraktkostnad (beroende på paketets vikt)? Meddela Oss detta direkt efter köpet och betala inte förrän Vi ändrar fraktpriset på Ditt köp eftersom Vi tyvärr inte kan göra en återbetalning för det.

§ 3 BETALNING: förskottsbetalning via Traderabetalning (kortbetalning BankID krävs, Paypal, Swish) senast 3 dagar efter köpet. Vi kan vänta tills löning vid begäran. Har Du inte avsikt att betala då avråder Vi Dig att handla från Oss, eftersom vid utebliven betalning debiterar Vi Dig påminnelseavgifter och ärendet skickas till Inkasso som i följd kostar mer.

KUNDEN, KÖPAREN BETALAR DESSA:
Varupriset på respektive annons.
Frakt som finns på annonssidan gäller inom Sverige. Internationella fraktpriser: Traderas system beräknar frakt endast för EU-länder. För övriga länder måste Du fråga Oss innan köpet.
Moms: för Oss gäller Vinstmarginalbeskattning av begagnade varor varför ser Du ingen summa för moms på kvittot Du får via Sello, säljverktyget för Tradera.
Moms på frakt: i dagsläget ingår momsen i frakt eller frakten är momsfritt för paket, brev inom Sverige beroende på speditören och tjänsten.
Moms på utrikes post: om moms tillkommer på frakt beräknas det inte per automatisk. Vi beräknar det manuellt och meddelar Dig i efterhand. Fråga Oss före köpet och ange Ditt land för att Vi meddelar Dig om moms tillkommer.
Tullavgifter
beräknas inte heller per automatisk när leveransadressen är utanför EU. Vi beräknar det manuellt och meddelar Dig i efterhand. Fråga Oss före köpet och ange Ditt land för att Vi meddelar Dig summan om tullavgifter tillkommer.
Transaktionsavgifter för Din betalning Vi debiterades: för betalningar till Oss gäller Traderabetalning, dvs. alla betalningar sker via, till Tradera då får Vi inte betala transaktionsavgifter. Om Du betalar utanför Traderabetalning kan banken eller andra företag dra en transaktionsavgift från Oss. Dessa avgifter betalas av Dig innan Du godkänner betalningen, annars debiterar Vi Dig för dessa avgifter. se § 7.
Felaktiga betalningar: Då och då får Vi problem pga. fel betalningar. Exempelvis kan det hända att Du råkade betala mer än den faktiska summan. Kanske Du betalade flera gånger eller tryckte på KÖP NU knappen flera gånger och köpte flera antal varor av en och samma vara vars Lagerstatus visade 2 eller mer på annonssidan. Du måste betala alla Dina köp eftersom köp på Tradera är bindande.
Det kan hända att Du inte följde samfraktpolicyn och betalade för varje frakt eller Du begärde frakt utan jewel case (hårdplast ask) efter att Du redan betalade, eller företaget debiterade Oss för transaktionen Du gjorde för att Du betalade utanför Traderabetalning.

Vi har inget att göra med sådana händelser ovan men blir drabbade av. Absolut en återbetalning eller kreditering är möjligt, men detta sker inte per automatisk. Det kräver administration, arbetstid, förberedning för underlag till bokföring och dessa bekostar Oss därför tar Vi en avgift på 50 kr per ärende. Återbetalning sker efter att Vi dragit 50 kr från summan som skall återbetalas.

Vill Du få återbetald den summan som blev ”fel”? Skicka Oss en skriftlig undertecknad begäran. Där måste Du ange objektnummer, annonsrubrik, marknadsplats (Tradera), Ditt fullständiga namn, efternamn, Din adress, telefon, skäl för begärd återbetalning, betalningssätt, Ditt bankkonto eller Din Paypal-adress, dagens datum Du skickade Din begäran. Återbetalning sker via Traderabetalning, bank eller Paypal senast inom 30 dagar från dagens datum som beslut fattades..

Eller kan Vi kreditera den summan vid begäran. Den krediterade summa använder Du vid Ditt nästa köp då måste Du meddela Oss INNAN Du köper något mer utav Oss för att Vi ska hinna att ändra varupriset på annonsen.

§ 4 VISNINGS-, BESIKTNINGS-, UNDERSÖKNINGSPLIKT:
Det ankommer på Dig att själv bilda Dig en uppfattning om objekten och sedan köpa eller avstå. Kom gärna för visning och undersök varan på plats eller be om mer bilder, information före köpet. TIPS: Man ska inte köpa en begagnad vara distans som själv inte fysisk undersökt.

§ 5 VISNING, AVHÄMTNING, LEVERANS, FRAKT, SAMFRAKT mm:
Tider för visning, besiktning, avhämtning, inlämning av objekt förbokas via mejl.
Frakt: Köparen betalar. Om Du är färdig med Dina köp begär samfraktpris på Mina köp på Tradera via en dator innan Du betalar Din order: tryck på "Begär samfraktpris" för att Vi som säljare får möjligheten att ändra samfraktpriset, eller Du kan fortsätta handla på Vår Traderabutik i 3 dagar och efter 3 dagar från och med köpetiden får Vi möjligheten att ändra samfraktpriset. Angiven frakt på annonssidan gäller inom Sverige. Frakt till annat land kostar mer. Ser Du inte det på annonssidan, ordersidan fråga Oss före köpet, meddela om Du vill ha standard, express, rekommenderad, spårbar frakt eftersom det gäller olika priser för valdfrakt.
Läs hur samfraktfunktionen på Tradera funkar: https://info.tradera.com/samfr... I fraktpriset ingår förpacknings-, hanteringsavgifter.
Frifrakt gäller endast inom Sveriges fastland och bara för ett paket som väger max. 14.9 kg och max. mått 40x40x140 cm. Tack för din förståelse!
Anser Du att fraktpriset är för högt? Du kan själv betala frakten och skicka den i PDF-format till Oss via mejl då tar Vi endast 20 kr för hantering per försändelse. Men godset måste hämtas hos oss i butiken, Vi transporterar inte godset till något ombud.
Ej uthämtad, ej mottaget paket och avgifter för dessa: om Ditt paket returneras pga. avflyttning, okänd i adressen, ej uthämtat, ej mottaget paket, brev, ej korrekt adress från Dig eller Du returnerar det frivilligt kommer Du debiteras på 300 kr för administrerings- och hanteringsavgift.
Samfrakt: Vi samfraktar enligt begäran. Maximum vikt per paket är 20 kilo inklusive förpackningsmaterial om inget annat är överenskommet. Samfrakt sker inte per automatisk och Vi justerar det efter avslutat köp. Betala inte förrän Du ser justerad samfrakt på Din ordersida eller får ett meddelande från Oss. Betalade Du frakten redan är återbetalning ej möjligt och Vi förbehåller rätten till att skicka Dina köp i ett eller flera paket. Ingen återbetalning sker. Om samfraktpriset ordnas per automatisk via Tradera kan priset vara lägre än det faktiska priset, vi förbehåller Oss rätten till högre frakt. Då måste Du betala mellanskillnaden i fraktpriset.
Avhämtning: senast inom 3 dagar efter köpet.
Val av leveranssätt, leverantör: Ibland kan Vi skicka varor (som har ett totalt värde under 399 kr eller paket som väger mindre än 1000 gram) som frimärkt standardbrev. Är Du rädd för Din vara då meddelar Du det innan Du betalar för att Vi kan ordna spårbar försändelse. Vi förbehåller rätten till att byta leveranssättet och leverantören oavsett Ditt val av leverantör och leveranssätt. Är dessa viktiga för Dig då ska Du meddela Oss Din begäran innan köpet. I normala fall lämnar sålda varor vårt lager senast inom 1 vecka efter spårad inbetalning, därefter börjar leveranstiden.
Gissat leveranstid: Sverige: 3–30 dagar, EU-länder: 7–30 dagar, övriga länder: 7–60 dagar. Tiderna är beroende på hur transporttjänsterna funkar och påverkas av pandemi, krig, terror, naturkatastrof, ökad handel och liknande fall eller annat som inte går att förutse. Vi förbehåller rätten till förlängd tid för leverans. Var god och kolla med Oss och speditören om aktuella leveransförutsättningar innan Du köper.
Leveranstid
efter 2023-03-23 framöver blir betydligt lägre. Har Du bråttom och vill Du snabbare leverans då betalar Du 500 kr mer för expressförsändelse.
Leveransadress: Tradera och Paypal kräver att Vi skickar varan till Kundens leveransadress som Vi får via Dem. Därför skickar Vi Dina köp till Din adress som Vi fick av Tradera i samband med Ditt köp. I samband med köpet godkänner Du att leveransadressen är den som Vi fick från Tradera. Se över och registrera Din leveransadress på Tradera innan köpet.

§ 6 RETUR, ÅNGERRÄTT, REKLAMATION, ÖPPET KÖP, BYTESRÄTT
Begäran för ångerrätt, reklamatio skickas per brev till Vår butikadress Du fick från Tradera i samband med köpet. Alla returer också skall skickas ditt.
Ångerrätten
enligt lag skall meddelas Oss inom 14 kalenderdagar från med att Du mottog varan. Utebliven betalning gäller ej som hävdande av ångerrätten. Du skall leverera varan till Vår butik senast inom 5 dagar från att Vi mottagit Din ångerblankett, meddelandet.
Exempel på varor som ångerrätten inte gäller:
En förseglad, obruten, oöppnad, tillsluten CD, DVD, Blu-ray, vinylskiva och förseglingen har brutits av konsumenten,
lösnummer av en tidning eller tidskrift,
avtal utanför affärslokal om det totala beloppet understiger 400 kronor,
avser en vara vars pris beror på sådana svängningar på marknaden som näringsidkaren inte kan påverka och som kan inträffa under ångerfristen
restpartier, partigods, samlingar eller delar av dessa,
varor som säljes i befintligt skick,
en förseglad vara och förseglingen har brutits av konsumenten,
en vara som till sin natur är sådan att den efter leverans sammanblandas med en annan vara på så sätt att varorna inte kan skiljas från varandra: böcker, frimärken, mynt, sedlar, efemärt material, vinylskivor, CD, DVD, Blu-ray, laserdisk, stenkakor, kassettband, VHS, spel,
en vara ingås vid en auktion.
Reklamation
ska lämnas in skriftligt inom 5 kalenderdagar fr o m att varan mottogs av Dig, Ditt ombud. Vid godkänt reklamation kan Vi göra en hel eller delvis återbetalning beroende på skälet samt Vi avgör om Du ska returnera eller behålla varan. Har varan skadats under leverans, Du måste bevisa det, efter att Vi tog emot Din reklamation med bevisning skickar Vi ärendet vidare till fraktbolaget och återbetalar (varupriset och fraktpriset Du betalade, varan returneras ej.)
Returadress: alla returer måste godkännas innan och varan/varor måste returneras eller lämnas till Vår butik vars adress finner Du ovan och på vinnarmejlet Du fick från Tradera samband med köpet. Vi går, åker inte till ombud för att uthämta paket som returnerades. Ifall Vi går, åker för uthämtning av varan/varor Du returnerade debiterar Vi Dig med 300 kr.
Skick på varan vid retur: varan ska återlämnas till Oss i samma skick som vid leveransen Vi skickade.
Rätten till ersättning för värdeminskning: varan ska återlämnas till Oss i samma skick som vid leveransen Vi skickade eller innan Din undersökning av varan på Vår lokal. Vi förbehåller Oss rätten till ersättning för värdeminskning om Du, Ditt ombud hanterar varan på ett sätt som inte är nödvändigt för att undersöka den eller om Din, Ditt ombuds hantering ledde till skador.
Vid returer, godkänd ångerrätt, reklamation ska Du visa att varan är köpt av Oss: Vi har satt ett speciellt hemligt tecken på varan Vi säljer. Detta tecken sätter Vi på varan för att undvika missförståelser!
Returfraktpris vid ångerrätt betalar Du. Vid godkänd retur får du bara återbetald för varan, fraktpris samt kostnader som förekommer i samband med retur står du själv för. Du måste skicka Oss ifylld ångerblankett med alla nödvändiga uppgifter. Ångerblankett för konsument hittar Du på www.konsumentverket.se.
köp, bytesrätt har Vi inte.
Returfraktpris vid reklamation
efter att vi mottog varan i retur kommer den granskas, ifall det visar sig att Vi hade fel kommer Du få även ersättning för returfrakt.
§ 7 eventuella ÖVRIGA AVGIFTER utöver varupriset och frakt:
Obs! Dessa avgifter får INTE alla kunder, de är eventuella avgifter som kan tillkomma vid respektive olika fall.
Expresspost: har Du bråttom och vill Du snabbare leverans då betalar Du 500 kr mer än den angivna frakten.
Avgifter vid retur på följande själ: Hämtar Vi ut paket hos ombud som returnerades till Oss för att det inte inkom till Vår butik, ej uthämtad, ej mottaget paket av Dig eller Ditt ombud, ej korrekt adress från Dig som Tradera visade Oss på order-, sålda varulista i samband med Ditt köp, returnerad paket pga. avflyttning, okänd i adressen: 300 kr.
Tullavgifter, moms på frakt: Vi vet det först när Vi betalade frakten, summan meddelas Dig för betalning.
Egenbetald frakt som Du skickar Oss i PDF format: Du kan själv betala frakten och skicka en kopia i PDF-format till Oss då tar Vi endast 20 kr för hantering per försändelse.
Betalningspåminnelseavgift: 60 kr. vid utebliven betalning. Vi skickar en betalningspåminnelse per mejl från och med 4:e dagen efter genomfört köp.
Förvaringsavgift: uthämtar Du inte varan/varor du köpte eller betalar Du inte fraktpriset senast inom 3 dagar efter köpet eller betalar du inte ny frakt för att din returnerade vara skickas på nytt tar Vi en avgift på 25 kr per dag för förvaring, lagring. När uthämtar du inte varan/varorna du köpte/betalade för eller betalar inte fraktpriset inom 7 kalenderdagar efter köpet eller ett nytt praktpris för att Din returnerade vara/ Dina returnerade varor skickas på nytt inom 7 kalenderdagar efter att Vi har meddelat om retur tillfaller varan/varor Oss och rätten till återbetalning är förbrukad.

§ 8 Kunder som inte betalar och slutför sitt köp:
” I och med att man lägger ett bud eller gör ett köp förbinder man sig till att genomföra det. Objektet ska betalas inom rimlig tid, så länge köpare och säljare inte kommit överens om annat. Medlemmar som upprepade gånger inte betalar för vunna auktioner eller fast pris-annonser kan komma att få sitt konto avstängt på Tradera.” se Traderas regler på https://info.tradera.com/saker... respektera att varje annons kostar Oss (Vi graderar, fotar och beskriver varan, förbereder och utannonserar text och bilder (arbetstid), Vi betalar en fast månadsavgift till Tradera. De debiterar Oss för provision för såld vara direkt när kunden tryckte på KÖP NU. Vi har även en del andra uppgifter såsom hyra, skatter, el, internet mm. När en kund inte betalar Sitt köp drabbas Vi. Hur?

Först måste Vi ringa Tradera för kreditering och detta tar mycket lång tid ifrån Oss i telefonkö. Sen måste Vi åter leverera varan från butiken till lagret och annonsera varan på nytt och detta också tar tid. Vi måste annullera köpet, meddela det till revisorn för att bokföringsunderlaget blir rätt. Allt detta tar ifrån Oss cirka 60 minuters arbetstid per ärende.

Vi vill inte lämna negativt omdöme för utebliven betalning. Vi säljer som företag och har rätt till att kräva påminnelseavgift och skicka ärendet till inkasso… Alla dessa processer vill Vi undvika. Vi hoppas att Du som kund har förståelse för detta och betalar Ditt, Dina köp. Vi faktiskt vill inte tillägga påminnelseavgifter eller skicka kunden till inkasso men det blev för mycket förluster för Oss i de senaste tiderna. Därför från och med april 2022 börjar Vi tillägga en påminnelseavgift på påminnelser som mejlas till kund och skicka ärendet till inkasso ifall betalningen inte sker senast inom 10 dagar från och med att påminnelsen skickades.

§ 9 FRÅGOR: Vi svarar meddelanden i turordning i den mån som Vi hinner. Du behöver inte skicka flera meddelande för ett och samma ärende, detta belastar Oss och dröjer att Du får ett svar i god tid. Vi svarar varken mejl eller telefon. Vi har kundtjänst bara vi via kontakt-/ meddelanderutan på Tradera på Din order.
Frågor före köp: Har Du frågor gällande ett tilltänkt köp? Fråga Oss innan köpet.
Frågor efter avslutat köp: alla frågor, meddelanden gällande genomfört köp måste skickas Oss på Tradera. Klicka på "kontakta" knappen som Du ser bredvid Ditt köp på Tradera. Vanligtvis svarar Vi inte frågor, följdfrågor, mejlar som inte följer denna väg.

INTERNATIONAL BUYERS
Buy, bids are binding. Ask us the shipping cost to your country. You pay for goods, shipping, customs, VAT. You also pay any transaction fees in connection with your payment if you paid outside Traderabetalning. Here on the page, there is an abbreviated version of the purchase agreement, under Our alias on this page you see "Säljarens butik på Tradera". Click there, then click on "Visa mer" and read the full terms of purchase, the purchase agreement. In connection with the purchase, you agree that you have read, understood, approved our terms of purchase. If something is unclear, ask us preferably before the purchase.

Utvalda objekt

Utvald
16 jun 23:05
2 000 krEller Köp nu 3 500 kr
Utvald
16 jun 22:50
100 krEller Köp nu 150 kr
16 jun 22:47
100 krEller Köp nu 150 kr
16 jun 22:50
120 krEller Köp nu 160 kr
125 krKöp nu
Utvald
16 jun 23:05
2 000 krEller Köp nu 3 500 kr
Utvald
16 jun 22:50
100 krEller Köp nu 150 kr
Avhämtning
16 jun 22:49
6 000 krEller Köp nu 9 000 kr
Avhämtning
16 jun 22:48
6 000 krEller Köp nu 9 000 kr