Beskrivning

100 år under segel - Svensk segling 1905-2005 publicerad av Svenska seglarförbundet i samarbete med Nautiska förlaget

Hur vi seglar, vad vi seglar, vilka som seglar - det är mycket som förändrats i seglingens underbara värld det senaste seklet. Svenska Seglarförbundets jubileumsbok dokumenterar denna utveckling på ett unikt sätt. Det är ett flertal författare som bidragit med avsnitt om sina specialområden; seglarprofilen Bengt Jörnstedt, Starbåtsmästaren Börje Larsson, skärgårdskryssarspecialisten Per Thelander och jollefantasten Mats Göthlin för att nämna några.

Läs om bragder i OS, klassiska pokalseglingar, America's Cup-utmaningar, krävande havskappseglingar, modern matchracing och jollens segertåg.

Möt konstruktörerna som har gjort Sverige känt i den internationella seglarvärlden. De linjesköna skärgårdskryssarna från seklets början syns än idag glida fram sida vid sida med moderna klassiker som Pelle Pettersons Maxi 77. Boken presenterar våra mest kända seglarprofiler; från den legendariske "Glas-Kalle" som sopade banorna med konkurrenterna i början av seklet till vår egen tids mångfaldige världsmästare Fredrik Lööf.

I denna unika dokumentation av seglingens historia skildras även utvecklingen av det traditionsrika klubblivet, som format generationer av seglingsentusiaster. Boken kommer att vara en källa till inspiration och läsglädje för alla seglingsintresserade under lång tid framöver.

Den inbundna boken (elegant guldpräglat linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, mycket när nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier, såväl i färg som äldre, historiska i svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 250/218 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 1065 gram
Sidantal 263
Redaktör Carin Hildebrand
Förlag Svenska seglarförbundet i samarbete med Nautiska förlaget
Språk svenska
Utgivningsår 2004
ISBN 91-89564-15-4

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633450522

Visningar 10

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 17:17

100 år under segel - Svensk segling 1905-2005

Utropspris

|0 Bud

85 kr

Slutar om

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 803 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?