Beskrivning

Tidningen Foto från 1953.

Reportage: Modellfotografen Karry Lasch är en mästare på att få fram det bästa ur sina kvinnliga modeller. I ett vackert reportage på flera sidor ger Karry Lasch sina bästa tips på hur man bör gå till väga när man vill fotografera vackra kvinnor. Karry Lasch plåtar med en Rolleiflex. Han visar hur man ska tänka när det gäller modellflickans hållning och bakgrunden. Att fotografera baddräktsmodeller på en strand kan verka enkelt, men det är ett seriöst hantverk med utmaningar! Tänk på att en baddräkt är väldigt avslöjande. Minsta skavank kan synas, så fotografera från en sådan vinkel att det gör kvinnan rättvisa!
Reportage: En filmkamera är en rolig apparat, men det kräver planering och skicklighet för att skapa en kvalitativ film. Tidningen Foto guidar läsaren i hur man gör en familjefilm och en journalfilm.
Reportage: Bildkomposition är viktigt. Med fördel kan man variera rörighet med ordning. En brusande havsvåg mot en bakgrund av symmetriska bergskammar! Så komponerar du en bild!
Reportage: Att dubbelexponera med flit har blivit populärt. Tidningen visar hur man kan få en och samma person att dyka upp på två ställen i samma bild! Effekten är häpnadsväckande!

Reportage: Fotografen Tore Johnson har rest till Spanien. På vägen stannade han i Paris och tog flera intressanta fotografier, bl a av en nakenmodell och en alkoholiserad luffare.

Reportage: Tävlingen Månadens bild är avgjord. Tidningen kan nu publicera vinnarbilder av Göran Thunell från Ljusdal, Gunnar Eldfast från Skelleftehamn, Hans Tjernlund från Johanneshov, Jan-Allan Wirén, också från Johanneshov, Björn Insulander från Djursholm, Gunnar Snis från Älvsjö och Tore Regnell från Saltsjöbaden.

Objektsnr 580779652

Visningar 208

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Tidningen Foto 7 1953 Karry Lasch, Göran Eldfast,

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?