Beskrivning

Veckotidningen Året runt från 1972.

Reportage: Jiri Porizka studerar vid universitetet i Lund och han bor i en studentlägenhet. Han saknar sin familj som är fast i Tjeckoslovakien. Dottern Pavlina Porizka frågar ofta efter pappa och hans hustru Anna Porizka lever isolerat och får inte tala i telefon. Året runt skildrar flyktingen Jiri Porizkas öde. Han är en av flera flyktingar från öststaterna i Sverige just nu. Han lämnade hemstaden Prostejov i Tjeckoslovakien ett par dagar efter invasionen i augusti 1968.

Artikel: Stora Strand är en gammal gruvstad i hjärtat av Dalsland, nära Åmål. Viktor är den sista invånaren kvar. Alla byggnaderna är förfallna. Tidningen publicerar en bild på Viktor vid Stora strand.

BILD: Barnen som befinner sig på Flensburgska barnsjukhuset i Malmö är på bild i tidningen. De är Annette Lenart, Marie-Louise Gummesson, Håkan Magnusson och Bernt Owe Palm.

BILD: Birgitta Nilsson kör postbil mellan Varberg och Göteborg. En dag blev hon rånad på 1 miljon kronor! Numera kör hon mjölkbilen till och från Kallebäcks mejeri utanför Göteborg. Nu är hon på bild i tidningen.

BILD: Ragnar Berg i Forshaga i Värmland samlar på klockor. Han har mängder av klockor. Nu publicerar Året Runt en bild på Ragnar Berg och hans klocksamling.

Reportage: Sinne Evensen har på kort tid blivit en av Danmarks mest uppmärksammade konstnärer. Från början är hon fysioterapeut, men nu är hon en berömd konstnär!

Samt: Relationer, mode, mat.


Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 588678592

Visningar 221

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Året runt 4 1972 Jiri Porizka, Sinne Evensen, Dalsland, Annette Lenart,

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?