Beskrivning

Svensk damtidning från 1946.

Omslaget: Kungafamiljen tillsammans med en nyfödd Carl Gustaf på Haga.

Reportage: En ny kronprins har fötts på Haga! Han heter Carl Gustaf och nu har hela familjen samlats runt den lille gossen. Det här är det första reportaget som gjordes efter det att vår nuvarande kung föddes. Flera vackra bilder på kungafamiljen med den nyfödde i centrum (vår nuvarande kung).

Reportage: Tidningen har besökt Skarhults slott utanför Eslöv. Här bor baron Hans von Schwerin och hans familj. Makan heter Margaretha von Schwerin. På bild ser vi även tjänstefolket i köket: Anne-Marie Halle, Ebba Berg von Linde, Margareta Cassel, Brita Nycander och kökslärarinnan Gertrud Brown. Bild även på kökseleverna Karin Tydén och Wencke Paulsen från Norge. De är söta, skriver tidningen.

Reportage: Sten Bodvar Liljegren är professor i Uppsala. Nu har han besökt USA och av en slump upptäckte han staden Williamsburg i Virginia. Nu berättar han om den ovanliga staden där man lever som på 1700-talet. Svarta män kör häst och vagn på kullerstensgator och i vagnarna sitter vita människor i 1700-talskläder! Det var ett riktigt äventyr för Sten Bodvar Liljegren!

Artikel: Det har varit mannekänguppvisning på Frimurarhotellet i Linköping. Här berättas om evenemanget och på bild ser vi modellerna.

Bild: Hedemora fyller fem hundra år! Tidningen tog en bild på firandet. Fanbärarna på bild är borgmästare Martin Westlund samt husmödrarna Helmy Sverin, Olga Ohlson och Edith Olsson.

Samt: Mode, relationer, hus och hem.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 617907840

Visningar 186

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svensk dam 27 1946 Skarhults slott, Helmy Sverin, Sten Bodvar Liljegren

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?