Beskrivning

Svenska journalen från 1947.

Reportage: Advokaten Torild Backe har rest till det exotiska Indien. Han skildrar resan i ord och bild. Mellanlandningen skedde i bl a Egypten och det var kapten Gunnar Stefenson som styrde flygplanet. Nästa mellanlandningen skedde i Bagdad och där tog man fotografier innan man sedan kom fram till Madras, Indien.

Reportage: Sverige har fått två nya städer! De orter som nu har fått status som städer är Sävsjö och Kramfors. Bild på när landshövding Ekblom utbringar ett leve för den nya staden Sävsjö. Bild på barn tillsammans med det nya stadsvapnet i Kramfors.

Reportage: Fru Eva von Heidecken arbetar med att översätta böcker till blindskrift. Hon använder en säregen maskin som kallas för pichtmaskin. En annan vi ser på bild som jobbar med detta är Therese Berendt. På bild ser vi också fru Elin Höök, chef för de blindas bibliotek.

Reportage: Svenska journalen har besökt Sydafrika. I Oudtshoorn, ca 50 mil från Kapstaden finns en märklig farm, en strutsfarm! Bilder på de vita farmarna och deras svarta anställda som jobbar med strutsarna.

Reportage: 200 scoutledare har samlats på Örebro Slott. Det var Frälsningsarméns scoutförbund som hade sitt stora möte där. På bild ser vi bl a kommendör Axel Beckman

Bild: 1947 års förstfödda barn blev liten tös, dotter till köpman Arvid Bäckström och hans hustru Ingrid Bäckström. Tidningen har bild på hela den lyckliga familjen.

Bild: Fru Anna Forsvik i Delsbo är på bild. Hon hyllas för sina fantastiska färdigheter vid spinnrocken. Hon kan nämligen spinna med två trådar samtidigt!

Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 606574341

Visningar 152

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 3 1947 Torild Backe, Therese Berendt, Eva von Heidecken

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?