Beskrivning

Svenska journalen från 1947.

Reportage: Tidningen har besökt Mexiko, ett land med outnyttjade rikedomar. Det är reportern Börge Strandnæs som har varit där. Levnadsstandarden har alltid varit låg i Mexiko men nu har arbetarrörelsen blivit aktiv och fackföreningarna skickligare.

Reportage: Tidningen har rest runt och frågat några svenskar om hur deras drömsemester skulle se ut. Karin Axelsson är hemmafru och hon bor i en tvårumslägenhet på Södermalm tillsammans med två barn. Inga Bergström är en ung dam som jobbar i ett stort varuhus på en skoavdelning. Georg Moberg är kamrer och han berättar också om sin semester. Folke Sundstedt är bilreparatör. Tekla Persson är småbrukarhustru i Uppland.

Reportage: Tidningen beskriver hur Mjölkcentralen i Stockholm fungerar. Så går det till när mjölkbonden levererar och mjölken når dig som slutkonsument. Kartor och grafik.

Reportage: Journalisten Jerker Isaksson skriver om ungdomen och vad som väntar dem i framtiden. När kriget slutade och ångesten och skräcken släppte, då började ungdomarna se hopp igen. Vad innebär freden och den positiva stämningen just nu för ungdomarna?

Krönika: Olof Seger berättar om när han var en liten pojke och kom i konflikt med sin lärare.

Reportage: Maria Norrman är rektorska. Nu skriver hon om freden och missionärernas betydelse för världsfreden.

Reportage: Biskop Manfred Björkquist skriver om återhållsamhet och hur viktigt det är att hålla sig nykter. Annars kan olyckan vara framme.

BILD: Över sjöarna Lyen och Hultasjön i Småland går Damma bro. Tidningen publicerar en bild på denna bro i Slätthög-Gallaryd.

BILD: Nancy Bäckman är ordförande i en kvinnlig fredsorganisation i Nässjö. Organisationen heter Fredsfacklan. Nu syns hon på bild tillsammans med sina medsystrar.

BILD: Kronobergs äldsta innevånare, ja kanske hela Smålands, är änkefru Anna Kristina Andersson från Midingsbråte i Urshult utanför Tingsryd. Snart fyller hon 102 år! Tidningen publicerar en bild på henne.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar.

Objektsnr 590011735

Visningar 252

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 5 1947 Mexiko. Folke Sundstedt, Olof Seger, Urshult

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?