Beskrivning

Veckotidningen Året runt från 1948.

Omslaget: Greta och Dora-Dora. Pastell av Carl Larsson.

Reportage: Året runt berättar om hasardspelets historia i Sverige. 1935 sprängdes en enorm liga av illegala spelare på Gamla Brogatan i Stockholm. Det var en spelhåla. Sommaren 1943 anordnades klädpoker på idrottsplatsen kamratvallen i Sävenäs, Göteborg. Det slutade i orgier av osedlighet. Numera är det statliga Tipstjänst som har tagit över. I långa rader sitter flickor på Tipstjänst och rättar talonger. Bild på detta.

Reportage: Överste Carl von Rosen är skaparen av flygvapnet i Etiopien. Året Runt har varit i Etiopien och vid flygfältet Bishofto träffar man svenskarna Karl Erik Hillgren och Erik Melle. På bild ser vi också mekanikerna Rolf Tergen och Daniel Rundström. Svenskbyggda flygplanet Safiren är viktigt för Etiopien.

Reportage: Tidningens reporter Astrid Forsberg har följt sjuksköterskan Maj under en arbetsdag i obygden i Norrbotten. Hon tar sig ofta fram på skidor i väglöst land.

Reportage: Tidningen har besökt Ebbarp, en liten by nära Perstorp i Skåne, mitt emellan Helsingborg och Hässleholm. Där träffar man lantbrukaren Sven Johansson. Han lever endast på det som skogen och fisket kan ge honom och han är över 80 år gammal. För Året Runt berättar Sven Johansson om sitt liv och sin tillvaro.

Artikel: Trolleberg är en herrgård utanför Staffanstorp och Lund, i Flackarps socken. Nu har det varit auktion där och godsägare Henrik Dieden lämnade sitt arrende där. Allt lösöre skulle säljas! Lantbrukare från hela Skåne trängdes där.

Reportage: Ragnar Rudfalk vistades i Stalins Ryssland. Nu skriver han om läget i Sovjetunionen.

Samt: Relationer, mode, mat.


Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 592163643

Visningar 164

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Året runt 6 1948 Trolleberg, Tipstjänst, Carl von Rosen, Perstorp, Rolf Tergen

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?