Beskrivning

Veckotidningen Året runt från 1948.

Reportage: Året Runt har besökt Arboga. Där träffade man ett ungt par och deras barn för att se hur de klarar vardagen och hur de lägger upp hushållsekonomin. Pappan heter Erik Svensson. Bild på deras gemensamma villa i Arboga. Barnen på bild heter Kristina Svensson, Gunnar Svensson, och Mats-Olov Svensson. Så ser vardagen ut för en helt vanlig familj i Arboga på 1940-talet.

Reportage: Ing-Marie Berg arbetar på Hemmens Forskningsinstitut. Nu intervjuas hon på ett uppslag om nya uppfinningar som man kan använda i köket. Perfekta tips till en husmor om hur man kan hantera ett modernt kök och dess utensilier.

Reportage: Året Runt har ställt en fråga till ett antal kloka kvinnor. Frågan är: Vilket råd skulle du ge till din dotter inför att hon ska gifta sig. De som svarar är Ebba Kolare, författare. Moa Martinson, författare. Willy Maria Lundberg, kvinnosakskämpe. Dessutom får de frågan om sexualupplysningen ska vara fullständig eller bara måttfull?

Reportage: Konsul Åke Bursell bor i Nairobi i Kenya. Året Runts Karl Erik Hillgren har åkt dit för att intervjua honom där. Så ser vardagslivet ut för en svensk som bor i det exotiska Afrika! På bild även frun Margit Bursell.

Reportage: Cancer kan botas, bara den upptäcks i tid. Det säger forskare på området. Året Runts medicinska expert förklarar. Bild på olika typer av cancerbehandlingar på 1940-talet. Grafik och statistik. Bild på när en försökskanin opereras.

Reportage: Reportern Karin Österling har besökt Acapulco i Mexiko. Nu skildrar hon sköldpaddsfiske där. Många feta sköldpaddor fiskas.

Artikel: Pastor Nils Sundgren i Örebro berättar om ord som har hjälpt honom på vägen.

Samt: Relationer, mode, mat.


Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 590584389

Visningar 264

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Året runt 10 1948 Arboga, Moa Martinson, Åke Bursell, Cancer, Ebba Kolare, Kenya

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?