Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1952.

Reportage: Såningsmannen har besökt Karlstad. Vardagslivet och människorna i Karlstad beskrivs. Man besökte Karlstad-Tidningen för att fråga om man minns Gustaf Fröding där. På bild ser vi också några profiler från staden: bandyledaren Olle Hellgren, bandyspelaren "Kaktus" Karlsson.

Reportage: Annelise Reenberg är norra Europas första kvinnliga filmfotograf! Tidningen har träffat denna driftiga kvinna. Hon är 30 år, kommer från Köpenhamn och hon håller på att bli en stjärna!

Reportage: Interpol, eller Internationella Kriminalpoliskommissionen som den också kallas, har sitt huvudkvarter i Paris. Men snart kommer höga representanter från Interpol till Stockholm för en internationell konferens. Såningsmannen tittar närmare på hur Interpol jobbar. Man beskriver också hur Interpol grundades av österrikaren Johannes Schober. På bild ser vi överdirektör Harry Söderman i Stokholm. På en annan bild ser vi Edgar Hoover.

Reportage: Två nya landshövdingar har utsetts. På bild ser vi chefredaktör Ragnar Casparsson som har utsetts till landshövding i Västmanland. På bild ser vi hela hans familj, fru Inga Casparsson och lille sonen Åke Casparsson.

Artikel: Erik Sehlin i Borås är död. Han blev 72 år. Erik Sehlin var ordenschef i NTO han var också styrelseordförande för Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke.

Artikel: En slalombacke planeras i Avesta. Det är på Sjulsbo klint mellan Avesta och Hedemora som man vill anlägga en modern slalomanläggning. Gösta Frohm som är skidexpert är eld och lågor inför projektet!

Bild: Sollentuna konststudieförening har haft kurser i kroki. På bild ser vi Marianne Telegin som får lära sig att måla kroki.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 605272102

Visningar 179

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 13 1952 Karlstad, Annelise Reenberg, Interpol, Ragnar Casparsson

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

383 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?