Beskrivning

Veckotidningen Saxons från 1975.

Reportage: Tore Kratz bor i Åmål. Han oroar sig mycket för energikrisen som just nu pågår. Nu har han blivit utnämnd till ett geni! Han har nämligen upptäckt vindkraft! Tidningen åker hem till Tore Kratz och han får visa hur det gick till när han insåg hur han kunde skapa energi av vind!

Reportage: Maja-Lisa Luthala (omslaget) är 31 år och hennes make heter Timo Laakso. De bor i Skövde och de fick sitt livs chock när Maja-Lisa Luthala hade ont i magen och plötsligt var hon gravid och skulle föda! Timo Laakso jobbar skift på Volvo. Maja-Lisa Luthala är född i den lilla staden Kajaani i norra Finland. Hon drömde dock om Sverige eftersom lönerna är bättre här. Maja-Lisa Luthala jobbar vid Eriksdalsskolan som lärare i svenska för finska barn. Deras barn heter Anu Laakso.

Reportage: Ester Hertzberg är 84 år och hon varit med om mycket. Som 17-åring rymde hon hemifrån och började resa runt med den vackre cirkusdirektören Alfrid. Hon föddes i Survik i Värmland, nära norska gränsen. Nu berättar hon om sitt liv.

Reportage: Ragnar Drugge är 67 år och han bor i ett litet hus i Överstbyn utanför Boden. Nu är han ledsen. Efter ett helt liv som skogsarbetare så får han ingen pension! Tidningen träffar stackars Ragnar Drugge som nu är på bar backe.

Reportage: I Träslövsläge bor Kent Larsson. Han sitter i rullstol efter att ha drabbats av polio. Men nu har han blivit en mästare i bordtennis! Tidningen träffar honom hemma i Varberg. Vilken kille!

Reportage: Rune Björk bor i Bagarmossen. Han har varit nasare i hela sitt liv. Tidningen träffar honom vid Lagaplan där tunnelbanan vänder. Han är 54 år och han står där och säljer grejer. Det är hans liv!

Artikel: Leif Rehnberg är 13 år och han bor i Umeå. Nu berättar han om en märklig upplevelse som han hade när han var 8 år.

Artikel: Karl-Olof Linderström är 57 år och skogsarbetare i Oxelösund. Nu berättar han om en läskig sak som hände när han var i skogen.

Artikel: Kerstin Schölin är 15 år och hon bor i Fjälkinge. Nu berättar hon om när hennes syster blev överkörd av en bil!

Artikel: Mimmi Strandberg, 61 i Kristianstad berättar om när hennes mor dog. Det hände en dramatisk jul. Modern arbetade som städerska vid Östra Skånes Järnvägar.

Samt: Mode, relationer, kändisar.

Titta gärna på mina andra tidningar till salu. Jag samfraktar!

Objektsnr 611136535

Visningar 268

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Saxons 6 1975 Tore Kratz, Ester Hertzberg, Ragnar Drugge, Kerstin Schölin

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?