Beskrivning

Veckotidningen Saxons från 1981.

Reportage: Saxons har besökt Roknäs, en liten by utanför Piteå. När det nya ålderdomshemmet i Roknäs skulle invigas ställde kommunpamparna till med fest. Men pensionärerna fick inte vara med. De var för gamla! Nu har invånarna på Roknäsgården tagit revansch på pamparna, tack vare Saxons! Tidningen har bjudit in alla Roknäs äldre till ett hejdundrande kalas! Bilder på äldre från Roknäs.

Reportage: Karin Vogelius bor i Viken i Skåne. Efter 30 års äktenskap vågade hon skilja sig från sin make och satsa på en ny karriär - som skomakare! Många i Viken höjde på ögonbrynen när prästfrun tog steget, efter 30 års äktenskap. Tidningen träffar Karin Vogelius i hennes verkstad. På bild ser vi Karin Vogelius familj.

Reportage: Sven-Olof Wikberg från Sundsvall ville bara lära sig att läsa. Då spärrades han in på mentalsjukhus! Han växte upp i en fattig familj i Sollefteå och fick aldrig lära sig att läsa. Läkarna drogade honom!

Reportage: Saxons har besökt byn Stensjön utanför Skellefteå i Västerbotten. Hit flyttade familjen Karlsson från Sörmland. Här, mitt i ödemarken har de skapat sig en tillvaro som bygger på självförsörjning.

Reportage: Saxons har rest till

Samt: Mode, relationer, kändisar.

Titta gärna på mina andra tidningar till salu. Jag samfraktar!

Objektsnr 604105127

Visningar 268

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Saxons 46 1981 Roknäs, Karin Vogelius, Stensjön, Sven-Olof Wikberg

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?